Πολιτική
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 13:42

Παπανδρέου: Διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό - οικονομική κατάρρευση στο εσωτερικό

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιωργος Παπανδρέου στην ομιλία του κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Συντονιστικού Οργάνου, από τα μέλη του οποίου ζήτησε να κάνουν σκληρή, αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διασύρει την χώρα στο εξωτερικό, ότι έχει μειώσει το κύρος της διεθνώς, ενώ στο εσωτερικό, οδηγεί την οικονομία σε κατάρρευση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι παρατηρείται αδυναμία επενδύσεων και μεγάλη ακρίβεια που πλήττει κάθε νοικοκυριό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κυβέρνηση «επέλαση του κομματικού κράτους» σε όλα τα επίπεδα, η οποία όπως είπε, θυμίζει άλλες εποχές.

Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα κάνει σκληρή, αλλά υπεύθυνη, αντιπολίτευση με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους νέους συντονιστές να συνεχιστεί το καλό και συλλογικό κλίμα που επικρατούσε στο προηγούμενο Συντονιστικό και να υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ του Πολιτικού Συμβουλιου και του Συντονιστικού Οργάνου.