Προσπάθεια αποδόμησης «της σημαντικής επιτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup της Δευτέρας» από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαπιστώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
Προσπάθεια αποδόμησης «της σημαντικής επιτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup της Δευτέρας» από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαπιστώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, «με ένα σημείωμα 1.291 λέξεων η Ν.Δ. προσπαθεί να αποδομήσει τη σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup της Δευτέρας, και ειδικότερα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. 'Αδικος κόπος. Ούτε ο “συγγραφέας” του δεν πείθεται, γι' αυτό και χρειάστηκε τόσες λέξεις».
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι η Ν.Δ. «μη μπορώντας να αρθρώσει λέξη για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα (αναγκαστικά) τα “καλοδέχεται” θεωρώντας τα αυτονόητα».
«Τόσα χρόνια, όμως, γιατί δεν έπαιρνε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αυτά τα αυτονόητα μέτρα αλλά έπρεπε να καταστρέψουν τους μικροομολογιούχους και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του PSI των Σαμαρά-Βενιζέλου;», διερωτώνται οι ίδιοι κύκλοι και επαναλαμβάνουν ότι το όφελος για την οικονομία είναι τουλάχιστον 45 δισ. ευρώ «χωρίς να χάσει ούτε ένα ευρώ κανένας».
Κατά τους ίδιες κυβερνητικές πηγές, “ουσιαστικά” με το PSI (2012) η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ “κούρεψαν” όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων, καθώς και τους μικρούς ομολογιούχους. Και έσωσαν τις εξωχώριες τράπεζες - ούτε καν τις “ελληνικές”»
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι «η περιβόητη “Συμφωνία Αλήθειας” επιλέγει να πολιτεύεται βασισμένη και προσηλωμένη στο ψέμα. Επιλέγει να ξεχνά πως με την προηγούμενη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η χώρα δεσμευόταν σε δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους μέχρι και 4,5%. Συγκεκριμένα, το δεύτερο μνημόνιο δέσμευε τη χώρα για πρωτογενή πλεονάσματα το 2015 3% του ΑΕΠ, για το 2016 4,2% του ΑΕΠ, για το 2017 και το 2018 4,5% του ΑΕΠ, ενώ με την ισχύουσα συμφωνία εξοικονομούνται 20 δισ. ευρώ με ανώτατο στόχο το 3,5% του 2018».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «επειδή τα επιχειρήματα τους δεν γίνονται πιστευτά, επιμένουν ότι θα πάρει νέα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ - πάλι έξω πέφτουν».
Οι κύκλοι του Μαξίμου επαναλαμβάνουν ότι «η κυβέρνηση κράτησε στάση αρχής διατηρώντας τις διατυπωμένες θέσεις της στα εργασιακά, αλλά και τασσόμενη απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, μετά το 2018, για ακόμα δέκα χρόνια. Δεν υποχώρησε, όμως, και στις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος».
Καταλήγοντας, οι πηγές της κυβέρνησης καλούν τη Ν.Δ. «αντί να κουράζεται γράφοντας και σβήνοντας σημειώματα, να απαντήσει»:
Πηγή: ΑΜΠΕ