Κοινωνία
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 22:06

Εξάρχεια: Tέσσερις συλλήψεις, 21 προσαγωγές για τα επεισόδια

Τέσσερις συλλήψεις, 21 προσαγωγές, ένα καμένο αυτοκίνητο και ένας τραυματίας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401, συνθέτουν τον απολογισμό των επεισοδίων, τα οποία σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παρέμενε τεταμένη μέχρι αργά το βράδυ, καθώς ομάδες ατόμων, κατά διαστήματα, εκτόξευαν φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες «απαντούσαν» με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Του Μάκη Συνοδινού

Τέσσερις συλλήψεις, 21 προσαγωγές, ένα καμένο αυτοκίνητο και ένας τραυματίας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε  στο 401, συνθέτουν τον απολογισμό των επεισοδίων, τα οποία σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια. 

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παρέμενε τεταμένη μέχρι αργά το βράδυ, καθώς ομάδες ατόμων, κατά διαστήματα, εκτόξευαν φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες «απαντούσαν» με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 19.00, όταν ομάδα ατόμων άναψε φωτιές σε κάδους στην Οδό Στουρνάρη.

Εν συνεχεία, ομάδες των αντιεξουσιαστών έστησαν οδοφράγματα σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων, εκτοξεύοντας παράλληλα μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκοταν στην περιοχή.

Των επεισοδίων είχε προηγηθεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της Αριστεράς, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης δεν σημειώθηκαν επεισόδια.