Αθλητικά
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 23:20

Βόλεϊ: «Κόκκινο» το ντέρμπι των «αιωνίων»

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Α1, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Α1, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Ρέντη.

Το ντέρμπι των δύο «αιωνίων» ήταν εξαιρετικό και μετά από πολλά χρόνια οι «πράσινοι» έδειξαν ότι εφέτος διαθέτουν μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Παρ΄ όλα αυτά ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ ήταν ασταμάτητος (29 πόντους) και οι Πειραιώτες έφτασαν στο 7Χ7 στο πρωτάθλημα και οδηγούν εκ του ασφαλούς την κούρσα στην κορυφαία κατηγορία του βόλεϊ.

Ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του ξέφυγε με 10 βαθμούς από τον πρωταθλητή, ΠΑΟΚ, ενώ βρίσκεται στο +5 από τους Παναθηναϊκό και Ηρακλή, οι οποίοι «μοιράζονται» την 2η θέση.

Στο πρώτο σετ οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν την κακή υποδοχή των «πρασίνων», ξέφυγαν με 17-11 και παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Ανδρεόπουλου ξαναμπήκαν στο ματς με τον Τσίροβιτς, ο Αγκάμεζ ήταν αυτός που «καθάρισε» στα δύσκολα (25-22). 

«Καρμπόν» του πρώτου ήταν το δεύτερο σετ, όμως, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Αυτή την φορά οι γηπεδούχοι έκαναν πολλά λάθη στην υποδοχή και με τον Γκονζάλες να κάνει μεγάλο ματς (19 πόντοι) το «τριφύλλι» έφτασε πολύ άνετα στην ισοφάριση με 25-19.

Τα επόμενα δύο σετ είχαν την υπογραφή του Αγκάμεζ, αλλά και των διαιτητικών λαθών, εις βάρος και των δύο ομάδων. Ο Κολομβιανός διαγώνιος έκανε ό,τι ήθελε στον φιλέ και με δικούς του προσωπικούς πόντους (είχε και 5 άσους) οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 25-23 και 25-23.