Αθλητικά
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 21:32

Super League: Ξεκίνημα με νίκη στο ντέρμπι για Ουζουνίδη

Στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής νίκησε ο λιγότερο κακός, κι αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός που επιβλήθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» 1-0 του ΠΑΟΚ, αφήνοντας τη μακεδονική ομάδα σε βαθύτατη κρίση.

Στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής νίκησε ο λιγότερο κακός, κι αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός που επιβλήθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» 1-0 του ΠΑΟΚ, αφήνοντας τη μακεδονική ομάδα σε βαθύτατη κρίση.

Ο «Δικέφαλος» γνώρισε την τρίτη κατά σειρά ήττα, παρέμεινε στους 11 βαθμούς και ο στόχος του πρωταθλήματος χάθηκε ύστερα από μόλις 10 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, το ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ιδανικό, καθώς ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» ξεκίνησε με τρίποντο σε ένα παιχνίδι ντέρμπι, κερδίζοντας χρόνο και ψυχολογία για την ομάδα του.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στους 18 βαθμούς και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, με παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα που παίζει αύριο (19:30) στο «Καυτανζόγλειο».

Ποιοτικά το παιχνίδι ήταν κακό και ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα που έχουν παιχθεί ποτέ μεταξύ των δύο ομάδων. Χωρίς ρυθμό και δημιουργία, οι δύο τερματοφύλακες ήρθαν ουσιαστικά σε επαφή με την μπάλα μόλις από μία φορά ο καθένας.

Στο 17΄ η μπάλα έφτασε στον Λέοβατς, που έπιασε στην κίνηση πολύ δυνατό σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος με σωστή αντίδραση πέταξε την μπάλα κόρνερ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 42΄, όταν ο Γουακάσο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κουλιμπαλί πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Μπρίκιτς, που είχε καλή τοποθέτηση.

Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να κάνει διορθωτικές αλλαγές στην επανάληψη περνώντας Λέτο και Μπουμάλ αντί των Ιμπάρμπο και Γουακάσο και ο Ίβιτς τον μιμήθηκε βάζοντας τον Μπίσεσβαρ στη θέση του Σάκχοφ.

Αφού η μπάλα δεν μπορούσε να περάσει με αξιώσεις στην περιοχή για τον Μπεργκ, τη λύση για την ομάδα του έδωσε τελικά ο Λουντ έξω από αυτή.

Στο 69ο λεπτό ο Φινλανδός έπιασε δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα και έστειλε την μπάλα στην κλειστή δεξιά γωνία του Μπρίκιτς, ο οποίος έκανε κάκιστη εκτίμηση μένοντας όρθιος και καταδικάζοντας την ομάδα του σε ακόμη μία ήττα.