Πολιτική
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 17:18

Π. Κουρουμπλής: Αβάσιμες οι φήμες για αλλαγές στη φορολόγηση των ναυτικών

Για παντελώς αβάσιμες φήμες έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας αναφορές για αλλαγές στο καθεστώς φορολογίας των ναυτικών.

Για παντελώς αβάσιμες φήμες έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας αναφορές για αλλαγές στο καθεστώς φορολογίας των ναυτικών.

Σε δήλωσή του την Κυριακή, ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι «το έγγραφο που κυκλοφόρησε ως "έγγραφο διαπραγμάτευσης" με τους θεσμούς αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα την "κατάργηση / αύξηση του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών". Για την κυβέρνηση, όμως, δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης του φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς», πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Συμπλήρωσε επίσης ότι η αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων του ναυτικού επαγγέλματος και της συμβολής των ναυτικών στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας και οικονομίας, αποτελούν προγραμματική θέση της κυβέρνησης.

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι «η δέσμευση και η προσπάθεια της κυβέρνησης στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι η αδιαπραγμάτευτη διατήρηση του ισχύοντος σήμερα φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς και η αποφυγή κάθε περαιτέρω αύξησης των φορολογικών συντελεστών».

«Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι η αύξηση που έχουν υποστεί από τις κυβερνήσεις της περασμένης πενταετίας έχει οδηγήσει στον τριπλασιασμό της φορολογίας των ναυτικών», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Τη Δευτέρα, ο κ. Κουρουμπλής αναμένεται να έχει συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η συνάντηση θεωρείται καθοριστική για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των ναυτικών.

Μέλη της ΠΝΟ θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 τη συγκέντρωση έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου και εν συνεχεία πορεία στο υπουργείο, στον Πειραιά.

Η απεργία της ΠΝΟ ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και –βάσει των σημερινών δεδομένων- θα ολοκληρωθεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.