Πολιτική
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 13:09

Απεσύρθη ποσότητα αλλοιωμένων γιαουρτιών

Υπόθεση αλλοιωμένων γιαουρτιών της εταιρείας ΦΑΓΕ, τα οποία μούχλιαζαν πριν από την ημερομηνία λήξης τους, ήρθε στο φως της δημοσιότητας με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων αναφέρει τα εξής:

«Στα τέλη του Φεβρουαρίου έφθασαν καταγγελίες καταναλωτών στον ΕΦΕΤ ότι γιαούρτια της εταιρείας ΦΑΓΕ, όταν ανοιγόταν, παρ' όλο ότι ήταν πριν την ημερομηνία λήξεως, εμφάνιζαν αλλοίωση ευρωτίαση (επιφανειακή μούχλα).

Ο ΕΦΕΤ κινητοποιήθηκε αμέσως, πραγματοποίησε ελέγχους, επικοινώνησε με την εταιρεία ΦΑΓΕ και προέβη σε έλεγχο των εγκαταστάσεων της, η οποία και παραδέχθηκε ότι σφάλμα στην γραμμή παραγωγής είχε σαν αποτέλεσμα την επιμόλυνση των γιαουρτιών.

Η εταιρεία αναγνώρισε το πρόβλημα, απέσυρε άμεσα περισσότερα από 350.000 γιαούρτια, εντόπισε και αποκατέστησε το σφάλμα στην γραμμή παραγωγής και αυτό διαπιστώθηκε κατά τον επανέλεγχο του ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι δεν τέθηκε σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, ο ΕΦΕΤ έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες για την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για αυτές τις περιπτώσεις».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3 ο διευθυντής του ΕΦΕΤ, Χρήστος Αποστολόπουλος, ανέφερε ότι το προϊόν είχε αποσυρθεί από την αγορά πριν από τις 15 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο – αντίδραση από την πλευρά της γαλακτοβιομηχανίας.