Πολιτική
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και καταιγίδες στα νότια, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με βαθμιαία επικράτηση θυελλωδών βορείων ανέμων στο Αιγαίο και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, από Βορρά προς Νότο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το βράδυ, στα βορειοανατολικά, ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία στο Βορειοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και βελτίωση αργότερα. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με βροχές και από το μεσημέρι χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στην Πελοπόννησο. Το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι, που βαθμιαία θα γίνουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι, που βαθμιαία θα γίνουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και βαθμιαία θυελλώδεις και στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα είναι πέντε με έξι βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κεντιρκής και Βόρειας Ελλάδας, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πιθανώς στο Αιγαίο, τοπικά πολύ θυελλώδεις. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.