Την ετήσια λίστα με τους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Έλληνας Αντώνης Δρακουλαράκος, ανακοίνωσε το γαλλικό περιοδικό «Le Chef», στο πλαίσιο του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου «Chefs World Summit» στο Μονακό, την Κυριακή.
Την ετήσια λίστα με τους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Έλληνας Αντώνης Δρακουλαράκος, ανακοίνωσε το γαλλικό περιοδικό «Le Chef», στο πλαίσιο του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου «Chefs World Summit» στο Μονακό, την Κυριακή.
Την κορυφή της λίστας κατέκτησε ο Alain Passard του L’ Arpège στο Παρίσι, το οποίο κρατά τα τρία αστέρια Michelin του για περισσότερο από δύο δεκαετίες, με τους Martin Berasategui (Ισπανία) και Pierre Gagnaire (Γαλλία) των ομώνυμων εστιατορίων να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Η πρώτη δεκάδα -όπου το γαλλικό «άρωμα» είναι έντονο- έχει ως εξής:
Όσο για τον Έλληνα σεφ, ο οποίος κατέλαβε την εκατοστή θέση της λίστας, έχει ως αγαπημένη πρώτη ύλη το ψάρι, ενώ το 2014 για τρεις μήνες έζησε στο Τόκιο, ώστε να εξειδικευτεί στην «υψηλή αλλά και λαϊκή τέχνη του σούσι», όπως την αποκαλεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Πριν από περίπου ένα χρόνο έστησε ένα 12θέσιο sushi bar στην Πλάκα (Sushimou), στο οποίο αποδίδει την ιαπωνική κουζίνα σεβόμενος τα πρότυπα που διδάχτηκε στην «Tokyo Sushi Academy», στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Συνολικά στη λίστα, στην οποία συναντώνται μόλις δύο γυναίκες, εκπροσωπούνται 19 χώρες.
Μεταξύ των 100 καλύτερων σεφ:
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ