Αθλητικά
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 19:43

Μπάσκετ: «Θρίλερ» με νικητή τον Κόροιβο, πέμπτη νίκη ο ΠΑΟΚ

Δύσκολες εντός έδρας νίκες πέτυχαν ΠΑΟΚ και Κόροιβος στην 8η αγωνιστική της Α1.

Δύσκολες εντός έδρας νίκες πέτυχαν ΠΑΟΚ και Κόροιβος στην 8η αγωνιστική της Α1.

Πιο ψύχραιμος ήταν ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά και τελικά επικράτησε με 77-75 του Ρεθύμνου στην Πυλαία. Νίκη νούμερο 5 για το «δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος προερχόταν από 5 σερί ήττες εντός κι εκτός των συνόρων.

Κορυφαίος των «ασπρόμαυρων» ήταν ο Τζόρνταν Σάιμπερτ (24π., 3 ριμπ., 1 κλ), ενώ σημαντικές βοήθειες στο σκοράρισμα προσέφερε και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Ο Χάρης Γιαννόπουλος ξεχώρισε από τους Κρήτες με 22 πόντους.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Κόροιβος Αμαλιάδας, που χρειάστηκε την παράταση για να περάσει το εμπόδιο του Λαυρίου στην πελοποννησιακή πόλη. Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν τελικά με 89-86 στο έξτρα πεντάλεπτο και πήραν βαθιά ανάσα μετά την 2η νίκη τους στην Α1. Η σημερινή ήταν η 6η ήττα για τους «νεοφώτιστους» που πάλεψαν μέχρι το τέλος, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Κανένα πρόβλημα απέναντι στα Τρίκαλα δε συνάντησε ο Προμηθέας Πατρών, που νίκησε στην αχαϊκή πρωτεύουσα με 84-67, φτάνοντας τις 4 επιτυχίες μετά από 8 παιχνίδια, σε αντίθεση με τους Θεσσαλούς που έφυγαν με σκυμμένα τα κεφάλια για 6η φορά.

Με «βροχή» από τρίποντα ο Άρης πέρασε από τη Λευκάδα με 79-69 επί της Δόξας, πετυχαίνοντας την 2η νίκη του μακριά από την Θεσσαλονίκη. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τζένκινς και Κάμινγκς, οι οποίοι σημείωσαν από 19 πόντους, όσους πέτυχε και ο Μασάμπε για τη Δόξα Λευκάδας. Το μεγάλο «όπλο», πάντως, για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν η ευστοχία των παικτών της έξω από τα 6.75 με 11/18 τρίποντα στο πρώτο μέρος και 15/35 στο σύνολο!

Το απόλυτο σερί που έχει στο «Βενετόκλειο» διεύρυνε ο Κολοσσός Ρόδου. Με το 64-54 επί της Κύμης η ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» έφτασε στις 4 νίκες, όλες μέσα στο «σπίτι» της. Για τους φιλοξενούμενους ήταν η 5η ήττα.