Πολιτική
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 13:24

Απάντηση της κ. Πετραλιά στις χθεσινές δηλώσεις Αθανασάκη

Για μικρόψυχη και μικροπολιτική άποψη, με αφορμή την αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Αθανασάκη σχετικά με την εκδήλωση «Ανοικτά Στάδια», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη - Πάλλη Πετραλιά.

«Πρόκειται για ένα εσωτερικό σημείωμα, χωρίς καμία άλλη σημασία», τονίζει χαρακτηριστικά, απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Αθανασάκη για εσωτερικό έγγραφο του ΥΠΠΟ.

«Λυπάμαι, που η έλλειψη πολιτικής και τα εσωτερικά προβλήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν της επιτρέπουν να διεκδικήσει μια δημιουργική συμμετοχή στον πολιτικό διάλογο και περιορίζεται σε στείρα και άγονη κριτική», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η κ. Πετραλιά.

Χθες, ο εκπρόσωπος Τυπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εκμετάλλευσης και δημαγωγίας, μέσω της εκδήλωσης «Ανοικτά Στάδια» και αναφέρθηκε ενδεικτικά σε επίσημο εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο περιγράφει το πρόγραμμα ενημερωτικών, εκπαιδευτικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά στάδια - η γιορτή του Ολυμπισμού συνεχίζεται»

Σύμφωνα με το έγγραφο, μεταξύ των στόχων της εκδήλωσης, όπως λέει το υπουργείο Πολιτισμού, είναι«να δημιουργήσουμε θετική δημοσιότητα για την Κυβέρνηση γύρω από το θέμα της μεταολυμπιακής αξιοποίησης». Και ο κ. Αθανασάκης διάβασε σε άλλο σημείο του εγγράφου του ΥΠΠΟ: «Η εκδήλωση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για (…) - και αναφέρει 5 - 6 σημεία- Τελευταίο σημείο: «Να δημιουργήσουμε στο κοινό την αίσθηση ότι η Κυβέρνηση κάνει μια σημαντική και συντονισμένη προσπάθεια για τη σωστή αξιοποίηση των Ολυμπιακών Έργων».

Είναι προφανές ότι, δεν ενδιαφέρει η σωστή και οργανωμένη προσπάθεια, σημείωσε ο κ. Αθανασάκης. Ενδιαφέρει «να δημιουργηθεί στο κοινό η αίσθηση», ότι η Κυβέρνηση κάνει μια σωστή και οργανωμένη προσπάθεια.

Και αν αυτά είναι απαράδεκτα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, είναι ακόμα πιο απαράδεκτο, ότι στη σελίδα 3, υπό τον τίτλο «ποια σχολεία επιλέγονται», όπου αναφέρεται ότι επιλέγονται σχολεία του λεκανοπεδίου Αττικής, σημειώνεται ότι: «Για να δώσουμε μια περισσότερο ανθρώπινη διάσταση στην εκδήλωση, θα συμμετάσχει και ένα σχολείο μαθητών με ειδικές ανάγκες».

Η κυβέρνηση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασάκης, «αφού εγκατέλειψε τα ολυμπιακά έργα, την περιουσία του ελληνικού λαού στο έλεος της τύχης, αφού αδιαφόρησε για το πλιάτσικο που έγινε σ' αυτά τους τελευταίους μήνες, αφού καθυστέρησε να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση τους, αφού αδιαφόρησε για τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της μεταολυμπιακής Ελλάδας, τώρα επιδίδεται σε δημαγωγικές φιέστες, σε μια προσπάθεια εκμετάλλευσης στην προσφιλή της μέθοδο των αυτοσυγχαρητηρίων. Ταυτοχρόνως, κατέθεσε χθες με απόλυτη καθυστέρηση το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση δήθεν των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Αντί όμως, για την αξιοποίηση, σύμφωνα και με προτάσεις και με τον σχεδιασμό που υπήρχε από την περίοδο της διοργάνωσης ήδη, αυτό που κάνει είναι, πρώτον, να ιδρύει μια νέα Γενική Γραμματεία, και να πολλαπλασιάζει τους υπαλλήλους που απασχολήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αντίστοιχη Γενική Γραμματεία».