Πολιτική
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 17:15

Η Α. Διαμαντοπούλου για το θέμα με τα αλλοιωμένα γιαούρτια

«Η προστασία των καταναλωτών και η ασφάλεια των τροφίμων είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία των πολιτών, τη σωστή λειτουργία της αγοράς, το "όνομα" των ελληνικών προϊόντων», αναφέρει σε δήλωσή της για το θέμα των αλλοιωμένων γιαουρτιών της εταιρείας ΦΑΓΕ, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Πολιτικής Καταναλωτών, Αννα Διαμαντοπούλου.

«Επί ενάμιση μήνα και παρά τις καταγγελίες εκατοντάδων καταναλωτών, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην αγορά σχετικά με την κυκλοφορία των αλλοιωμένων γιαουρτιών της εταιρείας ΦΑΓΕ.

Καλούμε την κυβέρνηση αναλαμβάνοντας τις πολιτικές της ευθύνες να εξηγήσει την εμφανή αδυναμία συνεργασίας της με την διεύθυνση του Υπουργείου και τους μηχανισμούς έκφρασης παραπόνων των καταναλωτών και να ανακοινώσει μέτρα ώστε να μην τεθεί ξανά σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών, και η αξιοπιστία των ελεγκτικών μηχανισμών του ελληνικού κράτους», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Διαμαντοπούλου.