Πολιτική
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2005 16:27

Προτάσεις Παπανδρέου για τις 4 θέσεις στο Εθνικό Συμβούλιο

Τον Αλέκο Παπαδόπουλο πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ως επικεφαλής της επιτροπής εκλογικών διαδικασιών. Για την επιτροπή πιστοποίησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τον Γιώργο Ανωμερίτη, για την επιτροπή οικονομικής διαχείρισης τον Τηλέμαχο Χυτήρη ενώ για το νέο θεσμό του συνηγόρου του μέλους, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε τη Μαρία Αρσένη.

Στη ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση τόσο για την πολιτική της στο εσωτερικό -και ειδικότερα την οικονομία-, όσο και στη διεθνή σκηνή -και ειδικά την Ε.Ε.-, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του «βασικού μετόχου».

Ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης και χαρακτήρισε τα πρόσφατα μέτρα «μέτρα κοινωνικής αδικίας». Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, διαλεξε τον πιο άδικο κοινωνικά τρόπο με την επιβολή των νέων μέτρων και ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε με τον τρόπο αυτό το ψέμα της δήθεν ήπιας προσαρμογής, την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως «μία ακόμη απάτη της ΝΔ ».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε επίσης λόγο για απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης σε θέματα ακρίβειας και δημόσιας υγείας, ενώ την κατηγόρησε για αδράνεια σε ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της Εκκλησίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης πως ξεφτίζει καθημερινά η θεωρία ότι «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι είναι βασική υποχρέωση του κόμματος η κριτική και ο έλεγχος.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επιχειρηματίες http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/04/1029963.htm , εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα του δώσουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας την οποία -όπως είπε- ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δημιούργησε με την πολιτική του, ενώ επισήμανε και την καθυστέρηση με την οποία ο Πρωθυπουργός επικοινωνεί με τους επιχειρηματίες.