Πολιτιστικά
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 11:30

Sharrie Williams: «…Μας αρέσει να εκπλήσσουμε το κοινό»

Η «πριγκίπισσα» του σύγχρονου soulful blues, η Αμερικανή ερμηνεύτρια Sharrie Williams, μια φωνή που συγκλονίζει τραγουδώντας τα soulful blues του 21ου αιώνα, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, με το γκρουπ της, τους Wiseguys, και μας μιλά για τις εμφανίσεις τους στο Half Note, από την Παρασκευή 18 έως και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Η «πριγκίπισσα» του σύγχρονου soulful blues, η Αμερικανή ερμηνεύτρια Sharrie Williams, μια φωνή που συγκλονίζει τραγουδώντας τα soulful blues του 21ου αιώνα, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, με το γκρουπ της, τους Wiseguys, και μας μιλά για τις εμφανίσεις τους στο Half Note, από την Παρασκευή 18 έως και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Με ευρύ ρεπερτόριο, τραγουδώντας σε όλη την γκάμα, από το χάδι ενός ψιθύρου έως τη δύναμη μιας κραυγής, πάντα με το ίδιο soulful πάθος, η Sharrie Williams, μιλά για τη μουσική της διαδρομή και για την επίσκεψή της στη χώρα μας.

Πώς και πότε ξεκινήσατε τη μουσική σας διαδρομή;

Ξεκίνησα να τραγουδάω από πολύ μικρή ηλικία, όταν ήμουν ακόμη πέντε ετών. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι, όπου ακουγόταν η μουσική κάθε μέρα και οι γονείς μου με παρότρυναν να ασχοληθώ με τη μουσική. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή, τραγουδούσα γκόσπελ και, στη συνέχεια, ως μεγάλη θαυμάστρια της Etta James, με κέρδισε η σόουλ και τα μπλουζ. Ποτέ δεν θέλησα να γίνω τραγουδίστρια, αλλά, μόνο έτσι, μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Και δεν πρόκειται να σταματήσω. Το μεγαλύτερο μάθημα που με δίδαξε η ζωή είναι να μην εγκαταλείπω πότε τα όπλα.

Σε ποια είδη μουσικής κινείται το ρεπερτόριό σας;

Από σόουλ και γκόσπελ, μέχρι ροκ και μπλουζ. Μου αρέσει να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να δοκιμάζω καινούργια πράγματα. Έχω στο πλευρό μου και μια εξαιρετική μπάντα, τους Wiseguys, που με βοηθούν και με παροτρύνουν να δοκιμάζω τις δυνάμεις μου και σε άλλα μουσική είδη. Το ρεπερτόριό μου είναι γεμάτο από το πάθος των rockin’ gospel blues, τίποτα λιγότερο από αυτό.

Πώς προέκυψε η επίσκεψή σας στην Ελλάδα;

Πάντα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα και χαίρομαι πραγματικά που, επιτέλους, το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Μόλις μας έγινε η πρόταση να παίξουμε στο Half Note, δεχτήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν βλέπω την ώρα να ανέβω στη σκηνή με τους Wiseguys και να ροκάρουμε μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Τι θα παρουσιάσετε αυτές τις τέσσερις βραδιές;

Το πρόγραμμα της νέας περιοδείας περιλαμβάνει τις καλύτερες στιγμές από τις προσωπικές μου δισκογραφικές δουλειές, χωρίς να λείπουν αρκετές διασκευές κλασικών σόουλ και μπλουζ κομματιών με τους Wiseguys. Δεν λέμε ποτέ ποιες διασκευές παίζουμε. Μας αρέσει να εκπλήσσουμε το κοινό.

Πώς αισθάνεστε για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, με την εκλογή του Donald Trump;

Δεν ασχολούμαι με την πολιτική και δεν θα ήθελα να μιλήσω για την εκλογή του Trump. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να τραγουδάω και να γράφω τραγούδια, αυτό δίνει νόημα στη ζωή μου. Αν υπάρχει ένα μήνυμα που προσπαθώ να περάσω μέσα από τα τραγούδια μου, είναι η αγάπη.

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο: 22.30, Κυριακή και Δευτέρα: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 30 ευρώ, Β΄ ζώνη: 25 ευρώ, μπαρ: 20 ευρώ, τη Δευτέρα 21/11, έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες, για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: halfnote.gr, viva.gr και artinfo.gr.