Βίντεο από τη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης o Λευκός Οίκος. «Όταν επισκέπτεσαι ένα χώρο όπως αυτό, όχι μόνο αποκτάς καλύτερη κατανόηση της Ελλάδας και του δυτικού πολιτισμού, αλλά στέλνεις και ένα μήνυμα της συνέχειας που υπάρχει με ό,τι συνέβη εδώ με τις ομιλίες του Περικλή και με τους ιδρυτές του κράτους μας», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος με φόντο τον Παρθενώνα.
Βίντεο από τη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter o Λευκός Οίκος.
Στο βίντεο προβάλλονται δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου με φόντο τον Παρθενώνα και περιλαμβάνονται πλάνα από την ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αλλά και από την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης.
«Στο τελευταίο μου ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος, είχα τελικά την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την όμορφη ιστορία της χώρας. Στεκόμενος στην Ακρόπολη, γενέτειρα της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών που υπερασπιζόμαστε ως Αμερικανοί, αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία μιας κυβέρνησης του λαού, από το λαό, για τον λαό, και πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως του έθνους στο οποίο ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών που θα είμαστε, τα ιδανικά που θα αναζητούμε και τις αξίες που θα μας ορίζουν», αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε μήνυμα που συνοδεύει την ανάρτηση.
Στο βίντεο ο Μπαράκ Ομπάμα σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Μία από τις μεγαλύτερες χαρές του να είσαι πρόεδρος είναι η δυνατότητα να ταξιδεύεις, να βλέπεις διαφορετικούς πολιτισμούς και να γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια, αλλά και για την κατανόηση του εαυτού μας».
«Εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται τόσο πολλές ιδέες για τη Δημοκρατία και για τις έννοιες του πολίτη και των νόμων», συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «όταν επισκέπτεσαι ένα χώρο όπως αυτό, όχι μόνο αποκτάς καλύτερη κατανόηση της Ελλάδας και του δυτικού πολιτισμού, αλλά στέλνεις και ένα μήνυμα της συνέχειας που υπάρχει με ό,τι συνέβη εδώ με τις ομιλίες του Περικλή και με τους ιδρυτές του κράτους μας».
Χαρακτηρίζει επίσης «πολύτιμη» την κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, στέλνοντας το μήνυμα ότι «ως μέρος της κοινότητας των εθνών μπορούμε να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματά μας και να αναδείξουμε ό,τι είναι καλύτερο για την ανθρωπότητα».
naftemporiki.gr