Πολιτική
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2005 13:18

Α. Παπαρήγα: «Ο λαός πρέπει να δώσει πολιτική απάντηση»

«Στα νέα μέτρα που έρχονται στο αμέσως επόμενο διάστημα μπορεί ο λαός να δώσει απάντηση. Αλλά αυτή η απάντηση πρέπει να είναι πριν απ’ όλα πολιτική. Δίχως πολιτική απάντηση, τα μέτρα θα περάσουν, όσο και αν υπάρχουν ορισμένες κοινωνικές αντιδράσεις. Μέχρι τώρα ο λαός δεν έχει δώσει ουσιαστική πολιτική απάντηση, δεν έχει πολιτικοποιήσει τον αγώνα του, αφού στη θέση του ΠΑΣΟΚ έφερε στην κυβέρνηση τη ΝΔ, δηλαδή την ίδια πολιτική».

Τα παραπάνω δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την περιοδεία της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ερωτηθείσα για τη χθεσινή πρόταση Μητσοτάκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/05/1030389.htm , η κ. Παπαρήγα σχολίασε: «Η πρόταση Μητσοτάκη είναι παλιά. Έρχεται ακόμη από τη Λισσαβόνα. Ο κ. Μητσοτάκης, και επί ΠΑΣΟΚ και τώρα, παίζει το ρόλο του φούρναρη. Ζυμώνει δηλαδή το ψωμί. Η ΝΔ θα το ψήσει».

Η γ.γ. του ΚΚΕ ρωτήθηκε και για τα πρόσφατα διατροφικά σκάνδαλα. «Η πιο κρίσιμη διαδικασία της αλυσίδας των τροφίμων βρίσκεται στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, στα χέρια των πολυεθνικών. Απ’ τη στιγμή που τα πάντα σχετίζονται με το υπερκέρδος, όχι απλά με το κέρδος , αλλά με το υπερκέρδος, τότε η επιστήμη χρησιμοποιείται για τη νοθεία των τροφίμων. Κι όταν η επιστήμη δεν επαρκεί, υπάρχει και η επιμελημένη αδιαφορία», δήλωσε σχετικά η κ. Παπαρήγα. Τέλος αναφερόμενη στο θέμα της Παιδείας και συγκεκριμένα στις χθεσινές δηλώσεις της αρμόδιας υπουργούς Μαριέττας Γιαννάκου, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «πάμε ολοταχώς για μια παιδεία η οποία υπηρετεί την αρπαγή των αγορών. Η αξιολόγηση σχετίζεται με την κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση της μόρφωσης. Όλα τα άλλα που είπε η Μ. Γιαννάκου είναι κάλπικα».

«Εμείς», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, «θέλουμε να σφυγμομετρήσουμε, ανάμεσα στα άλλα, πέρα από τον φοιτητόκοσμο, θέλουμε να δούμε και οι άλλοι εργαζόμενοι, η εκπαιδευτική κοινότητα αν είναι διατεθειμένη να αντισταθεί».