Πολιτική
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 15:25

Πυρά Παπανδρέου κατά της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης

Δριμύτατη κριτική στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, ασκεί στο μήνυμά του για την επέτειο του Κιλελέρ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «ψεύτικες υποσχέσεις» της Νέας Δημοκρατίας στους αγρότε.

Αναλυτικά το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

«Ένα χρόνο μετά, από τις εκλογές του 2004, ο Ελληνικός Λαός και κυρίως ο Αγροτικός πληθυσμός της χώρας, συνειδητοποιούν με τον πλέον δραματικό τρόπο την ακύρωση των ψεύτικων υποσχέσεων και όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων, του Κ. Καραμανλή και της Ν.Δ.

Η οικονομία μας ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης, τα νέα οικονομικά μέτρα και η αύξηση των έμμεσων φόρων μεταφέρουν το κόστος στους αγρότες, στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Τα αγροτικά προϊόντα διασύρονται και εκτοπίζονται από τις διεθνείς αγορές. Οι τιμές όλων των αγροτικών προϊόντων μειώνονται δραματικά για τους παραγωγούς και αυξάνονται για τους καταναλωτές με μόνους κερδισμένους τους μεσάζοντες . Οι ανέξοδες υποσχέσεις για το βαμβάκι και οι ψευδεπίγραφες αγωνιστικές εξάρσεις Βουλευτών και επώνυμων στελεχών της Ν.Δ., όλη την προηγούμενη δεκαετία, κατέρρευσαν ως χάρτινοι πύργοι.

Το ανεύθυνο σύνθημα της ΝΔ, ως αντιπολίτευσης "Όλα τα κιλά - όλα τα λεφτά", γίνεται εφιάλτης και ο πραγματικός πυρήνας των πολιτικών τους για το βαμβάκι αποκαλύπτεται, με την άδικη και χωρίς αρχές και κριτήρια, μείωση των δικαιωμάτων των καλλιεργούμενων στρεμμάτων.

Η διαχειριστική ανικανότητα των κυβερνητικών παραγόντων σωρεύουν αδιέξοδα και νέα προβλήματα στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας. Η χωρίς έλεγχο λειτουργία καρτέλ, στην εμπορία των καπνών, οδηγεί σε κατάρρευση τις τιμές και σε πρωτοφανές αδιέξοδο το σύνολο των καπνοπαραγωγών της χώρας. Η ντόπια βιομηχανία και ο ελληνικός καπνός χτυπιούνται από την υπερφορολόγηση που επιβάλουν ουσιαστικά οι πολυεθνικές εταιρίες και η πολιτική της ΝΔ για αύξηση των έμμεσων φόρων.

Μπροστά σ΄ αυτή την ζοφερή πραγματικότητα το ΠΑ.ΣΟ.Κ., εν όψει του γιορτασμού του Κιλελέρ το 2005, διαβεβαιώνει τους Έλληνες αγρότες ότι, θα σταθεί δίπλα τους και θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για την περιφρούρηση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μαζί με τους Αγρότες, θα ανοίξουν και πάλι νέους δρόμους για τις αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα, και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, για την ενίσχυση του συνεταιριστικού και αγροτικού κινήματος της χώρας, με στόχο την οικοδόμηση ενός μέλλοντος που θα δικαιώνει τους αγώνες και τις προσδοκίες όλων όσοι συμβόλισαν αυτή την προοπτική με την εξέγερση του Κιλελέρ στις αρχές του περασμένου αιώνα».