Πολιτική
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 20:45

Αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά θέματα

«Φθηνές τιμές στο χωράφι και ακριβές στο ράφι», είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Μπασιάκου, στο μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο του Κιλελέρ.

«Είναι απαράδεκτο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που επί 11 χρόνια ως κυβέρνηση με λάθη και παραλείψεις οδήγησε τον αγροτικό τομέα στο γνωστό αδιέξοδο, χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής και βασιζόμενος σε παραπλανητικά και ψευδή στοιχεία, να κατηγορεί μία κυβέρνηση ενός έτους που προσπαθεί να βάλει τάξη και να αναστρέψει την καθοδική πορεία του αγροτικού τομέα», δήλωσε ο κ. Μπασιάκος, ενώ σε ημερίδα για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη Λαμία υπογράμμισε ότι «Η προηγούμενη κυβέρνηση και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου επέτρεψαν τη μεγάλη εισαγωγή προϊόντων από βαλκανικές χώρες καθώς και από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς και επιδεινώθηκε το πρόβλημα των αποθεμάτων».

«Η φετινή επέτειος του Κιλελέρ συμπίπτει χρονικά με την πλήρη αποκάλυψη των πραγματικών πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ. Ενα χρόνο μετά τις εκλογές του 2004, ο ελληνικός λαός και κυρίως ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας συνειδητοποιούν με τον πλέον δραματικό τρόπο την ακύρωση των ψεύτικων υποσχέσεων και όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του Κ. Καραμανλή και της ΝΔ», αναφέρεται σε μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο του Κιλελέρ.