Κοινωνία
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 11:51

Άρχισε η δίκη Κορκονέα σε δεύτερο βαθμό

Διακόπηκε για τις 30 Νοεμβρίου η δίκη Κορκονέα σε δεύτερο βαθμό, η οποία άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, μετά από πολλές αναβολές που είχαν δοθεί.

Διακόπηκε για τις 30 Νοεμβρίου η δίκη Κορκονέα σε δεύτερο βαθμό, η οποία άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, μετά από πολλές αναβολές που είχαν δοθεί το προηγούμενο διάστημα. 

Υπενθυμίζεται πως ο Επαμεινώντας Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Από τότε είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να είναι παρόντες καθοριστικοί μάρτυρες, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε τη συνεδρίαση για 30 Νοεμβρίου.

Ο συγκατηγορούμενος του Κορκονέα, Βασίλης Σαραλιώτης, αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, όμως αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Από την Τρίτη η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας είχε λάβει πρωτοφανή μέτρα εν όψει της έναρξης της δίκης. 

Υπό δρακόντεια μέτρα έγινε και η μεταγωγή του κρατουμένου Επαμεινώνδα Κορκονέα από τις φυλακές Δομοκού στη Λαμία.