Πολιτική
Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 15:12

Β. Αντώναρος: Τώρα διαπιστώνεται «ποιος είναι αξιόπιστος συνομιλητής»

Οι τρίτες χώρες για πρώτη φορά μετά από χρόνια, «είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ποιος είναι αξιόπιστος συνομιλητής και ποια είναι η χώρα που είναι διατεθειμένη να κάνει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις», επισήμανε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βαγγέλης Αντώναρος, αναφερόμενος στη στάση των Σκοπίων έναντι της πρότασης Νίμιτς για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Για την ουσία της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Αντώναρος ανέφερε πως η άλλη πλευρά φαίνεται να μην αποδέχεται την πρόταση Νίμιτς ως βάση διαπραγμάτευσης.

Σε σχέση με το επίμαχο απόσπασμα της επιστολής Νίμιτς για τη χρήση του όρου Μακεδονία, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ περιέλαβε σημεία που εκείνος έκρινε ότι έπρεπε να συμπεριληφθούν στην πρότασή του, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω απόσπασμα «διφορούμενο και δεκτικό ερμηνειών».

Ερωτηθείς για τη διαρροή τμήματος της επιστολής του κ. Νίμιτς στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ρόλο αστυνομικού επιθεωρητή για να ελέγξει πώς κάνουν τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι, διευκρινίζοντας ότι η επιστολή δεν διέρρευσε από την κυβέρνηση.