Πολιτική
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια πελάγη ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα είναι πιθανόν στις Κυκλάδες, να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα συννεφιάσει και προς το βράδυ, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα είναι πιθανόν να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιδίες, στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Βαθμιαία όμως και από τα δυτικά, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια πελάγη, τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.