Πολιτιστικά
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 09:05

Electric Swing Circus:«…Αυτό που κάνουμε είναι μια σύγχρονη εκδοχή του swing…»

Με non - stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία, το εκρηκτικό βρετανικό γκρουπ Electric Swing Circus έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ζωντανές εμφανίσεις και μας μιλά για τις συναυλίες του στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 4 έως και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Με non - stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία, το εκρηκτικό βρετανικό γκρουπ Electric Swing Circus έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ζωντανές εμφανίσεις και μας μιλά για τις συναυλίες του στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 4 έως και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Το εξαμελές συγκρότημα που, μέσα σε δύο χρόνια, κατέκτησε τη σκηνή, αλλά και το διαδίκτυο με την καταιγιστική χορευτική του jazz, με χορευτικές επιτυχίες  από τα άλμπουμ «Penniless optimist» και «The Electric Swing Circus» που έχουν τραβήξει την προσοχή πολλών κορυφαίων DJ’s και έχουν re - μιξαριστεί, μιλά για τη μουσική του, για τις πηγές έμπνευσής του και για την επίσκεψή του στη χώρα μας.

Πότε και πώς αποφασίσατε να μπείτε στον μαγικό κόσμο του electro - swing;

Ήταν πριν από περίπου πέντε χρόνια, που βουτήξαμε στον μαγικό κόσμο του swing, και, από τότε, έχει κυριεύσει τις ζωές μας.  Πριν ξεκινήσουμε, υπήρχαν μερικά κομμάτια εκεί έξω, που μετέτρεπαν το παλιό swing σε χορευτικά κομμάτια, και αποφασίσαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα.

Το όνομα της μπάντας κρύβει κάποια ιστορία;

Το όνομα δεν κρύβει κάποια ιδιαίτερη ιστορία. Το επιλέξαμε, για να ιντριγκάρει τον κόσμο, έτσι ώστε να έρχεται να μας δει σε διάφορα Φεστιβάλ. Όταν ξεκινήσαμε, συνηθίζαμε να έχουμε ζογκλέρ και ακροβάτες μαζί μας, επί σκηνής. Η ιδέα του τσίρκου επί σκηνής δεν κράτησε πολύ, αλλά το όνομα έμεινε.

Ποια στοιχεία συνδυάζει η μουσική σας;

Το electro - swing είναι ένα ξεχωριστό και μοναδικό μουσικό στυλ, που ανεβάζει αμέσως τη διάθεση του κόσμου. Εμπνευστήκαμε από αυτό, για να φτιάξουμε κάτι εντελώς δικό μας και, εξίσου, άκρως χορευτικό. Στη μουσική μας, συνδυάζουμε στοιχεία από το κλασικό swing και την jazz και τα αναμιγνύουμε με σύγχρονες τεχνικές, που προέρχονται από τη χορευτική και ηλεκτρονική μουσική. Αυτό που κάνουμε είναι μια σύγχρονη εκδοχή του swing, που είναι δυνατή και ξεσηκωτική και κάνει τους πάντες να χορεύουν.

Τι σας εμπνέει;

Το κάθε μέλος της μπάντας έχει διαφορετικά ακούσματα και επιρροές. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί, περιοδεύοντας ανά την Ευρώπη και, συχνά, ανταλλάσσουμε ιδέες, ακούμε νέους ήχους και βλέπουμε ταινίες μαζί. Αυτό, που, πραγματικά, μας εμπνέει ως συγκρότημα, είναι ότι προσπαθούμε να συνδυάσουμε τα γούστα μας και τις προσωπικότητές μας, κάνοντας κάτι τελείως ξεχωριστό. Ακριβώς αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο: η μουσική που είναι τελείως διαφορετική και προσωπική.

Πώς προέκυψε η επίσκεψή σας στην Αθήνα;

Μας αρέσει πολύ η Ελλάδα και αρκετά από τα μέλη της μπάντας έχουν έρθει παλιότερα για διακοπές. Μόλις μας προσκάλεσε το Half Note να έρθουμε για τις πρώτες μας συναυλίες, αμέσως είπαμε το ναι. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι.

Τι θα παρουσιάσετε στο ελληνικό κοινό;

Μόλις ολοκληρώσαμε τις ηχογραφήσεις του νέου μας άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές της νέας χρονιάς. Το ελληνικό κοινό θα είναι το πρώτο που θα ακούσει live τα νέα μας τραγούδια, καθώς και όλες τις επιτυχίες μας, χωρίς να λείπουν και οι εκπλήξεις!

Συντελεστές

Laura O και Vicky Olivia: φωνητικά, Chandra Walker: ντραμς -πλήκτρα, Tom Hyland: κιθάρα, Rashad Gregory: samples - synths, Patrick Wreford: ηλεκτρικό μπάσο.

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο: 22.30, Κυριακή και Δευτέρα: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 30 ευρώ, Β΄ ζώνη: 25 ευρώ, μπαρ: 20 ευρώ, τη Δευτέρα 7/11, έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες, για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: halfnote.gr, viva.gr και artinfo.gr.