Πολιτική
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005 20:27

Αθανασάκης: Σύγχυση από τις ανακοινώσεις για τις παραβιάσεις

«Πάγια πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1976, είναι ότι όποια ίχνη εισέρχονται στο FIR Αθηνών χωρίς σχέδιο πτήσης, αναγνωρίζονται αρχικά και στη συνέχεια αναχαιτίζονται χωρίς καμία εξαίρεση από αεροσκάφη της πολεμικής μας Αεροπορίας.

Οι σημερινές ανακοινώσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της κυβέρνησης δημιουργούν σύγχυση και ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά τους, σύγχυση που επιτείνεται σε συνδυασμό και με τις προ μηνών δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, σχετικά με το εύρος του εθνικού εναέριου χώρου.

Επισημαίνουμε την ανάγκη να υπάρξουν πλήρεις διευκρινίσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/13/1033392.htm », δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

Το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΕΘΑ ανέφερε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη που θα εισέρχονται οπλισμένα στο διεθνή εναέριο χώρο (FIR Αθηνών) και δεν έχουν υποβάλει σχέδια πτήσης, απλά θα αναγνωρίζονται, συμπληρώνοντας ότι η αναχαίτισή τους από τα ελληνικά μαχητικά θα γίνεται μόνο στην περιφέρεια του εθνικού εναέριου χώρου, στα 10 ναυτικά μίλια.