Αθλητικά
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 23:01

Μπάσκετ: Δανεικός στον Άρη ο Γιάνκοβιτς

Τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό του ως το τέλος της φετινής περιόδου ο Άρης, ως δανεικό από τη Βαλένθια,

Τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό του ως το τέλος της φετινής περιόδου ο Άρης, ως δανεικό από τη Βαλένθια.

Ο Γιάνκοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο, στον οποίο έμεινε μέχρι το 2013 (έπαιξε στη Μέγκα Βιζούρα τη σεζόν 2008-09), ενώ το 2013 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας με τους «πράσινους» ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα Ελλάδας.

Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης U18 το καλοκαίρι του 2008, ένα χρόνο αργότερα κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 και την ίδια ήταν ξανά πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική U20, ενώ το 2010, με την ίδια ομάδα, ήταν «ασημένιος» στο Ευρωμπάσκετ. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή, Δημήτρη Πρίφτη, που έκαναν πράξη τη μετακίνησή μου από τη Βαλένθια στον Άρη. Από εκεί και πέρα, δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο. Τα λόγια στο γήπεδο», δήλωσε στην ιστοσελίδα των «κιτρίνων» ο Γιάνκοβιτς..