Αθλητικά
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 23:51

Πασκουάλ: Το πρώτο ημίχρονο ήταν κοντά στα «θέλω» μου

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε στον Παναθηναϊκό ο Τσάβι Πασκουάλ, καθώς κατέγραψε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες της πάντοτε ανταγωνιστικής Ευρωλίγκας.

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε στον Παναθηναϊκό ο Τσάβι Πασκουάλ, καθώς κατέγραψε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες της πάντοτε ανταγωνιστικής Ευρωλίγκας.

Ο Ισπανός προπονητής είχε λοιπόν κάθε λόγο για να αισθάνεται ευχαριστημένος μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και δεν προσπάθησε να το κρύψει.

«Θέλω να πω ευχαριστώ στον κόσμο που στήριξε την ομάδα, αλλά και για την υποδοχή που μου επιφύλαξε. Ελπίζω να τους το ανταποδώσω μέσα από τη σκληρή δουλειά και τα καλά αποτελέσματα», δήλωσε ο Πασκουάλ.

«Θεωρώ ότι παίξαμε πολύ ωραία στο πρώτο ημίχρονο. Στο 3ο δεκάλεπτο κοντρολάραμε το ρυθμό αλλά χάσαμε τρία εύκολα λέι απ που θα μας βοηθούσαν να ξεφύγουμε στο σκορ. Στις αρχές της τελευταίας περιόδου σταματήσαμε όμως να αμυνόμαστε», πρόσθεσε.

Όσο για την απόδοση του Νικ Καλάθη; «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο ηγείται της ομάδας, κάτι που είναι απαραίτητο όταν παίζεις στο "1". Έχει κάνει γεμάτα παιχνίδια, ίσως στο τελευταίο δεκάλεπτο να έμεινε από δυνάμεις, αλλά ήταν κάτι φυσιολογικό».

Για τις αλλαγές που έχει επιφέρει στην ομάδα, ο 44χρονος Ίβηρας απάντησε πως «δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν, από σεβασμό προς τον κ. Αργύρη Πεδουλάκη. Κοιτάμε μόνο μπροστά, θα μιλήσουμε μόνο γι αυτά που συμβαίνουν από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα».

Και συνέχισε: «Αυτό που είδαμε σήμερα στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αυτό που μου άρεσε και αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να δώσει η ομάδα. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, με οργάνωση στο παιχνίδι μας. Πιστεύω ότι ήμασταν επιθετικοί σε κάθε φάση και παίξαμε με πίεση στον αντίπαλο».

Ο Πασκουάλ ρωτήθηκε για τη μη χρησιμοποίηση των Χαραλαμπόπουλου και Μποχωρίδη στα δύο τελευταία παιχνίδια. «Έχω εμπειρία στη διαχείριση παικτών που είναι ένα βήμα πριν το "ξεπέταγμα". Πολλές φορές βιαζόμαστε να τους δούμε να εμφανίζονται, πρέπει όμως να εμφανιστούν όταν θα είναι πλήρως έτοιμοι, γιατί αλλιώς κόβουμε το δυναμικό βελτίωσης που ενδεχομένως έχουν», απάντησε.

Από την πλευρά του, ο Ντέγιαν Ράντονιτς υπογράμμισε: «Αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να πετύχει κάποιους εύκολους πόντους εξαιτίας των λαθών μας. Μετά την ανάπαυλα βελτιωθήκαμε σε άμυνα και επίθεση, αλλά δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Προσθέσαμε στην ομάδα τον Νέιτ Ουόλτερς, γιατί θέλουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα».