Κόσμος
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 11:00

Καυστικά σχόλια Ομπάμα για τον Τραμπ σε τηλεοπτική εκπομπή

Με καυστικά σχόλια αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκπομπής «Jimmy Kimmel Live» στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Με καυστικά σχόλια αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκπομπής «Jimmy Kimmel Live» στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δίστασε να διαβάσει μία σειρά από διαδικτυακές αναρτήσεις του Τραμπ, ο οποίος ως γνωστόν κάνει εκτεταμένη χρήση του Twitter, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. «Ο πρόεδρος Ομπάμα θα πέσει ως ίσως ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ» είχε γράψει ο Τραμπ σε μία από τις αναρτήσεις του στο Twitter, με τον Ομπάμα να σχολιάζει: «Τουλάχιστον θα πέσω ως πρόεδρος».

Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής της εκπομπής αστειεύτηκε ότι ο Ομπάμα «έπρεπε να εξοικονομήσει χρόνο από την προσπάθειά του, να “στήσει” τις εκλογές» προκειμένου να εμφανιστεί στο σόου, υπαινιγμός που είχε ως στόχο τον Τραμπ, ο οποίος τον τελευταίο καιρό υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές εκλογές είναι «στημένες».

Ο Ομπάμα δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει και αυτό το αστείο, περιγράφοντας πώς ο κωμικός Μπιλ Μάρεϊ τον είχε νικήσει σε ένα διαγωνισμό που έγινε στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου για το ποιος θα τοποθετούσε περισσότερα μπαλάκια του γκολφ μέσα σ' ένα ποτήρι. Επρόκειτο για πρόσφατη επίσκεψη του αναφερόμενου κωμικού στο Λευκό Οίκο, προκειμένου να προωθηθεί το σχέδιο για τη δημόσια υγεία στις ΗΠΑ, που είναι γνωστό ως «Obamacare». «Νικούσε συνεχώς» είπε ο Ομπάμα αναφερόμενος στον Μάρεϊ, για να συμπληρώσει: «Ίσως το ποτήρι να ήταν στημένο».

Ερωτηθείς εάν έχει γελάσει παρακολουθώντας τον Τραμπ στην τηλεόραση ο Ομπάμα απάντησε: «Τις περισσότερες φορές».

Ο Ομπάμα αποκάλυψε ότι δέχτηκε κλήσεις στο ειδικό τηλέφωνο ανάγκης που διαθέτει τρεις ή τέσσερις φορές μέσα στη νύχτα, στη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο, προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις, Μεταξύ αυτών, το 2011, όταν το τσουνάμι έπληξε την Ιαπωνία.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν ασχολείται με το κινητό του τις πρώτες πρωινές ώρες, κάνοντας έναν άλλο σαφή υπαινιγμό για τις συνήθειες του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. «Δεν κάνω αναρτήσεις στο Twitter στις τρεις το πρωί για τους ανθρώπους που με προσβάλλουν» ανέφερε ο Ομπάμα.