Αθλητικά
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 23:29

Πασκουάλ: «Θέλω να παίξουμε το τέλειο μπάσκετ»

Το νέο προπονητή, Τσάβι Πασκουάλ, παρουσίασε απόψε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον Ισπανό να δηλώνει ότι στόχος του είναι να παίξουν οι «πράσινοι» το τέλειο μπάσκετ. 

Το νέο προπονητή, Τσάβι Πασκουάλ, παρουσίασε απόψε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον Ισπανό να δηλώνει ότι στόχος του είναι να παίξουν οι «πράσινοι» το τέλειο μπάσκετ. 

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έκανε τις σχετικές συστάσεις πριν ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα πάρει το λόγο. «Καλωσορίζουμε  τον Τσάβι Πασκουάλ, που θα είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού για τα επόμενα 3 χρόνια», τόνισε αρχικά ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και συνέχισε:

«Στα 30 χρόνια που είμαστε στον Παναθηναϊκό δεν υπολογίζουμε τίποτα για το καλό του συλλόγου. Το ίδιο κάναμε πέρυσι, το ίδιο κάναμε και φέτος με τις υπερβάσεις. Το γεγονός ότι ήρθε ο Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό, δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να είναι στην κορυφή της Ευρώπης. Αν χρειαστούν αλλαγές θα τις υποδείξει ο κόουτς και θα γίνουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.»

Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού», που θα κάνει το ντεμπούτο του στο μεθαυριανό αγώνα με τη Μπάμπεργκ, ζήτησε μικρή πίστωση χρόνου για να φτιάξει την ομάδα όπως θέλει: «Είμαι εδώ γιατί μου αρέσει να κερδίζω. Ξέρω ότι χρειάζεται χρόνος, αλλά πιστεύω ότι αν όλοι μαζί έχουμε την ίδια κατεύθυνση θα το κατορθώσουμε. Είμαι προπονητής που θέλει να παίξει τέλεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Και θα επιχειρήσουμε να το κάνουμε. Να μην χάσουμε το DNA της ομάδας, ένα DNA που υπάρχει στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.»

Για την απόφασή του να αναλάβει τον Παναθηναϊκό σχολίασε: «Πάντα μου περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να βρεθώ εδώ. Όταν εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον ήταν μια μεγάλη ευκαιρία και τιμή για μένα. Και όταν συμβαίνει αυτό, έχεις τον ενθουσιασμό να δεχτείς αυτό το πρότζεκτ. Ξέρω πώς είναι το άθλημα και το να κερδίσεις ή να χάσεις εξαρτάται από πολύ λίγα πράγματα. Πρώτα απ' όλα αυτή είναι η αρχή που θέλουμε να οικοδομήσουμε, δηλαδή να είμαστε περήφανοι για τη δουλειά. Και μετά να έρχονται και τα αποτελέσματα».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν είναι ικανοποιημένος με το υπάρχον ρόστερ απάντησε: «Ό,τι έχω να πω δεν το λέω δημοσίως, αλλά ιδιωτικά. Οι προπονητές προσαρμοζόμαστε στην ομάδα που έχουμε, διότι ποτέ δεν έχουμε την ομάδα που θέλουμε να έχουμε. Δουλειά μας είναι να βγάλουμε το καλύτερο, την καλύτερη απόδοση των παικτών που έχουμε. Να κοιτάμε μπροστά και με καθαρό βλέμμα στα μάτια».

Αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ είπε: «Όταν επισκεπτόμουν το γήπεδο αυτό ένιωθα ζήλεια. Διότι έβλεπα πόσο πολύ ο κόσμος αγαπάει και στηρίζει τους παίκτες. Πάντα ένιωθα έναν ιδιαίτερο θαυμασμό. Φυσικά όταν έβγαινα εγώ δεν συνέβαινε το ίδιο. Τώρα που θα μπορέσω να το ζήσω ως προπονητής του Παναθηναϊκού, νιώθω ευτυχής».

Το γεγονός ότι δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του, καθώς ακολουθούν δύο ματς σε τέσσερα 24ωρα δεν τον προβληματίζει: «Θα χρειαστώ χρόνο για να τα ετοιμάσω κάποια πράγματα, αλλά όταν έχεις 2 μέρες προπόνηση μπροστά σου πρέπει να κάνεις αυτά που πρέπει σε αυτό το διάστημα».

Για τις διαφορές από το classico και το ντέρμπι αιωνίων με τον Ολυμπιακό; «Και εγώ απολύθηκα από τη Βαρκελώνη όταν έχασα στον τελικό από τη Ρεάλ. Έτσι είναι η δουλειά μας. Η βασική διαφορά είναι ότι στην Ισπανία δεν είναι τόσο κρίσιμες όσο είναι στο ελληνικό πρωτάθλημα».