Η απόφαση του ΣτΕ δεν αποτελεί μπλόκο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο εκτίμησε ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. Επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι «σήμερα στη βουλή επέλεξε για άλλη μια φορά να γίνει ουρά συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία ξέρουμε ότι ταυτίζονται με τα συμφέροντα της διαπλοκής».
Η απόφαση του ΣτΕ δεν αποτελεί μπλόκο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο εκτίμησε ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι το μπλόκο μπαίνει από τη Ν.Δ. που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να υπονομεύσει τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ και από εκεί και πέρα συμπεριφέρθηκε ως συνήγορος των τηλεοπτικών σταθμών.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 τόνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορούσε το αν και κατά πόσο οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν κατά της διαδικασίας στη συγκεκριμένη της φάση. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που θέτει εμπόδιο στην περαιτέρω κίνηση της διαδικασίας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη» τόνισε.
Επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι «σήμερα στη βουλή επέλεξε για άλλη μια φορά να γίνει ουρά συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία ξέρουμε ότι ταυτίζονται με τα συμφέροντα της διαπλοκής».
Για την τροπολογία με την οποία τα κανάλια που δεν έχουν άδεια υποχρεούνται να κλείσουν σε πέντε ημέρες υπογράμμισε ότι «αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα για να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Είναι ένα όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και συμπλήρωσε «θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και θα υπάρξει μεγάλη μέριμνα σε ότι αφορά και την απορρόφηση των εργαζομένων από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και για να βρεθεί μια λύση στην οποία θα συμφωνούν όλοι».
Ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού στήριξε τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο σημειώνοντας ότι «εκκίνησε την πειθαρχική διαδικασία που αφορά μόνο το ζήτημα της ανάδειξης των δικαστών και τίποτα περισσότερο και ζήτησε από τη δικαιοσύνη να ελέγξει αν υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων στη διάρκεια των τελευταίων ημερών» και υπογράμμισε «αν δεν έκανε αυτές τις δύο κινήσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης θα είχε παραβιάσει το θεσμικό του καθήκον».
Σε ερώτηση για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά δήλωσε «εμείς δεν πρόκειται να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη» και σημείωσε ότι «θα περιμένουμε με σύνεση και ηρεμία να δούμε τι θα αποφασίσει του ΣτΕ και από εκεί και πέρα σας λέω ότι έχουμε μια εντολή η οποία έχει δύο πτυχές. Να βγάλουμε την κοινωνία όρθια από την κρίση και να δώσουμε μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».