Κόσμος
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 08:20

Τηλεοπτικές εμφανίσεις στήριξης του Τραμπ από τη σύζυγό του

Την στήριξή της στον σύζυγό της εξέφρασε η Μελάνια Τραμπ σε τηλεοπτικές της δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας «κουβέντα μεταξύ αγοριών» τα σεξιστικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμο στο επίμαχο βίντεο του 2005 που είδε το φως της δημοσιότητας.

Την στήριξή της στον σύζυγό της εξέφρασε η Μελάνια Τραμπ σε τηλεοπτικές της δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας «κουβέντα μεταξύ αγοριών» τα σεξιστικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμο στο επίμαχο βίντεο του 2005 που είδε το φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στο CNN, η Μελάνια Τραμπ είπε ότι ο άντρας της μιλούσε «όπως μιλάνε τα αγόρια μεταξύ τους» και ότι «καθοδηγήθηκε από τον δημοσιογράφο για να πει βρώμικα και άσχημα λόγια». Δήλωσε ακόμη έκπληκτη, καθώς, όπως είπε,  δεν είχε ακούσε ποτέ τον άντρα της να μιλάει έτσι. «Όχι, όχι, γι' αυτό είχα εκπλαγεί, γιατί, όπως είπα, δεν γνωρίζω αυτό το άτομο που μιλάει με τέτοιο τρόπο, ούτε θα έλεγε κάτι τέτοιο σε προσωπικές στιγμές», είπε.

Σε άλλη συνέντευξη, στο κανάλι Fox News, είπε ότι είχε συγχωρέσει τον σύζυγό της για τις δηλώσεις του στο βίντεο, που αρχικά δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Washington Post. «Εκείνες οι λέξεις, μού ήταν προσβλητικές και δεν ήταν σωστές. Και μου ζήτησε συγγνώμη. Και εγώ (...) δέχθηκα τη συγγνώμη του. Και το ξεπεράσαμε», ανέφερε.

Ερωτηθείσαν αν θεωρεί ότι ήταν δίκαιο να ανασύρουν τα ΜΜΕ ή ο σύζυγός της τις κατηγορίες απιστίας του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, σύζυγο της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία, η Μελάνια Τραμπ απάντησε: «Κοιτάξτε, αν ανασύρουν το δικό μου παρελθόν, γιατί όχι;».

Μετά τη δεύτερη τηλεοπτική διαμάχη του Τραμπ με την Κλίντον, όπου ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αρνήθηκε κατηγορίες ότι είχε παρενοχλήσει γυναίκες σεξουαλικά, είδαν το φως της δημοσιότητας και άλλες καταγγελίες γυναικών που υποστηρίζουν ότι είχαν υποστεί παρενόχληση από τον ίδιο. Όταν ερωτήθηκε για τις κατηγορίες αυτές, η Μελάνια Τραμπ είπε στην εκπομπή: «Όλες αυτές οι γυναίκες βγαίνουν (στη δημοσιότητα) και υπάρχουν κατηγορίες, αλλά δεν είναι αλήθεια. Γιατί (γίνονται) τώρα; Γιατί τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές;».

Στο μεταξύ, χθες απολύθηκε ο δημοσιογράφος που συμμετείχε στην εκπομπή «Today» στο NBC, στην οποία συμμετείχε ο Τραμπ το 2005. Ο Μπίλι Μπους τέθηκε σε διαθεσιμότητα όταν δημοσιοποιήθηκε το επίμαχο βίντεο, γιατί συμμετείχε στη συζήτηση γελώντας και χωρατεύοντας ενώ ο Τραμπ περηφανευόταν που παρενοχλούσε γυναίκες και που είχε πει ότι προσπαθεί να «ρίξει μια παντρεμένη»

Σύμφωνα με δήλωση του NBC, ο Μπους, ξάδελφος του πρών προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, «ήταν ένας πολύτιμος συνάδελφος και μακροχρόνιο μέλος της ευρύτερης οικογένειας του NBC».

Ο ίδιος είχε ζητήσει συγγνώμη στις 7 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «ντρέπεται» για τη συμπεριφορά του.

Η συνομιλία τους στο βίντεο του 2005 καταγράφηκε όταν αυτός και ο Τραμπ έφθασαν στα γυρίσματα της εκπομπής φορώντας ανοικτά μικρόφωνα.