Πολιτική
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με νότιους μέτριους έως ισχυρούς ανέμους, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με σποραδικές βροχές. Μετά το μεσημέρι, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί, αλλά από το βράδυ, θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή τις βραδυνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις βόρειες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα βόρεια πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν και το βράδυ, είναι πιθανόν να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνεόυν νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με βροχή και μετά το μεσημέρι, πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά το βράδυ, θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας στις βόρειες περιοχές, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή η ΕΜΥ, στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγάιου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με πρόσκαιρες βροχές, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα δυτικά και νότια πελάγη, πολύ ισχρυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.