Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα δραπετεύσει εντός του 2017» προκαλώντας εκλογές «όπως ακριβώς ο Κώστας Καραμανλής το 2009» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday.
Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα δραπετεύσει εντός του 2017» προκαλώντας εκλογές «όπως ακριβώς ο Κώστας Καραμανλής το 2009» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday.
«Πρόωρες εκλογές μπορεί να προκληθούν από την ίδια την κυβέρνηση για να αποφύγει τα χειρότερα που θα έχει προκαλέσει με την πολιτική της» ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ενώ άσκησε κριτική και στη Ν.Δ. τονίζοντας πως «ένα υπεύθυνο αστικό κόμμα δεν ζητάει κάθε μέρα εκλογές, αλλά καταθέτει την πρότασή του για μια άλλη πολιτική».
«Ας το καταλάβουν όλοι και προπάντων οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, λύση για την χώρα δεν είναι ένας νέος γύρος ψευδαισθήσεων. Λύση είναι η εθνική συνεννόηση», υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι οι συζητήσεις για τη δημιουργία ενιαίου πόλου της Κεντροαριστεράς στη χώρα βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο. «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν υστεροβουλίες, αλαζονείες και σκοπιμότητες με αποτέλεσμα να σκοντάψει ο διάλογος κορυφής, αλλά όχι και το εγχείρημα. Οι διεργασίες πρέπει να προχωρήσουν και τα βήματα πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα και με σαφή κατεύθυνση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ένας σύγχρονος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός, προοδευτικός φορέας είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ».
Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως το θέμα με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις ο κ. Θεοχαρόπουλος απαντά ότι «εξελίξεις μπορεί να προκαλέσει η αναποτελεσματικότητα της σημερινής κυβέρνησης». «Αν δεν υπάρξουν διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενεργοποιηθεί εντός του 2017 ο κόφτης σε μισθούς και συντάξεις, όπως νομοθέτησε η κυβερνητική πλειοψηφία. Το ΔΝΤ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα του χρέους και κατά των ελληνικών θέσεων στα μέτρα δογματικής λιτότητας. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η χώρα μας είναι να πετύχει στην διαπραγμάτευση το καλύτερο αποτέλεσμα. Πετυχαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο, υιοθετούνται οι θέσεις του ΔΝΤ για τα μέτρα και των ευρωπαίων εταίρων για το χρέος», επισήμανε.