Αθλητικά
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 23:47

Euroleague: Βαριά ήττα που δεν του άξιζε γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ (65-83)

Την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 65-83 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της Euroleague.

Την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 65-83 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» προδόθηκαν από την κακή περιφερειακή τους άμυνας στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και από τα ατομικά λάθη των παικτών του στην τελευταία περίοδο. Η ελληνική ομάδα έδειξε ότι ανέτοιμη ακόμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Ρεάλ έπαιξε κάποιο μεγάλο ματς. Απλά εκμεταλλεύτηκε τα «νεκρά σημεία» των πρωταθλητών, ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά της 3ης και 4ης περιόδου, έχτισε διψήφια διαφορά που δεν ήταν δυνατό να καλυφθεί από τους «ερυθρόλευκους».

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γιουλ με 20 πόντους, ενώ ο Λοτζέσκι με 14 και ο Σπανούλης με 12 ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού. 

Μπάσκετ υψηλού επιπέδου απέδωσαν οι δύο ομάδες στο πρώτο 20λεπτο, που βρήκε τη «βασίλισσα» να προηγείται με... βραχεία κεφαλή (42-40). Η Ρεάλ με... όπλο τα τρίποντα και τον Σέρχιο Γιουλ να «πυροβολεί»... κατά ριπάς στην πρώτη περίοδο κατάφερε να ξεφύγει ακόμη και με 8 πόντους, χάρις στους 15 πόντους του Ισπανού διεθνούς γκαρντ.

Η κακή περιφερειακή άμυνα «πρόδωσε» αρκετές φορές τον Ολυμπιακό, που είχε όμως «απαντήσεις» και με τους ψηλούς του, αλλά και με τους Σπανούλη, Λοτζέσκι. Με τον αρχηγό να κάνει σπουδαίο ματς (8 πόντοι με 2 τρίποντα), αν και ο Σφαιρόπουλος τον κράτησε στον πάγκο στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου, οι Πειραιώτες κατάφεραν στο διάστημα που ήταν εκτός να μην επιτρέψουν στους Μαδριλένους να ξεφύγουν. 

Μεγάλη βοήθεια πήρε η ελληνική ομάδα στο δεύτερο 10λεπτο και από τους Χάκετ, Αγραβάνη, με τον πρώτο να παίζει και σπουδαία άμυνα και να πετυχαίνει 6 πόντους, όσους και ο νεαρός φόργουορντ, ο οποίος, όμως, ενθουσιάστηκε γρήγορα κι έκανε αρκετές βεβιασμένες ενέργειες με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον πάγκο.

Ενώ όλα πήγαιναν καλά για τον Ολυμπιακό στην 3η περίοδο, ένα ανόητο φάουλ του Αγραβάνη προς το τέλος του δεκάλεπτου και τεχνική ποινή που του δόθηκε έβαλε ξανά τη Ρεάλ σε θέση οδηγού, καθώς η βασίλισσα έκλεισε με +9 το διάστημα αυτό (62-53).

Στην τελευταία περίοδο η Ρεάλ κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά που ήταν αδύνατο να καλυφθεί από τους ερυθρόλευκους.