Πολιτική
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 21:01

Δ. Παπαγγελόπουλος: Το παρακράτος ετοιμάζει παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού

«Το παρακράτος είναι αυτό που ετοιμάζει την παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού. Και να προσέξουν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Φ. Γεννηματά. Η παλινόρθωση αυτή είναι εις βάρος τους», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στη Βουλή.

«Το παρακράτος είναι αυτό που ετοιμάζει την παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού. Και να προσέξουν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Φ. Γεννηματά. Η παλινόρθωση αυτή είναι εις βάρος τους», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στη Βουλή. Απηύθυνε ακόμη έκκληση «να εξασφαλίσουμε ηρεμία στη Δικαιοσύνη και να κηρύξουμε πανστρατιά κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στα διαχρονικά φαινόμενα δράσης του παρακράτους: «το 1974 ο Καραμανλής διέγνωσε τον κίνδυνο και η διαπλοκή τον κατηγόρησε για σοσιαλμανία. Ο Παπανδρέου αντιμετώπισε το «βρώμικο ‘89». Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές; Δεν ήταν οι μετέπειτα καναλάρχες που μετά άλλαξαν γραμμή; Το παρακράτος της διαπλοκής δεν ήταν αυτό που προσπάθησε να εξοβελίσει τον Τσοβόλα επειδή δεν τον έλεγχε; Το παρακράτος της διαπλοκής δεν έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993; Το παρακράτος δεν είναι αυτό που με αφορμή το βασικό μέτοχο πολέμησε την κυβέρνηση Καραμανλή; Δεν είναι αυτό που καθαίρεσε τον Γ. Παπανδρέου όταν θεώρησε ότι δεν του είναι χρήσιμο ποια; Δεν έκανε αυτό το μεγάλο πάρτι το πανηγύρι των εξοπλιστικών, του 2004 και της υγείας; Μόνο οι Τσοχατζόπουλοι και οι Σμπώκοι ευθύνονται; Η ρεμούλα, η κραιπάλη που οφείλεται; Στο παρακράτος».

Για την επίσκεψη των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων στον πρωθυπουργό ο Δ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε ότι «κατεβλήθη αήθης επίθεση ότι ήταν προσπάθεια συναλλαγής και λησμονούμε ότι τον Δεκέμβριο του 2012 ο τότε πρωθυπουργός είχε συναντηθεί μαζί τους μόνο για μισθολογικά θέματα και όχι για θεσμικά όπως έγινε τώρα».

Ανέφερε ακόμη ότι στο παρελθόν «σε ανώτατο δικαστήριο έγινε επιλογή προέδρου που τρεις μήνες πριν είχε γίνει αντιπρόεδρος και πριν γίνει αντιπρόεδρος είχε υπερκεράσει οκτώ συμβούλους. Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε πει τότε ότι η επιλογή του ήταν η πλέον αναίσχυντη συναλλαγή. Να πούμε για ανώτατο δικαστή που υπερκέρασε 15 συμβούλους και ανταμείφθηκε με υπουργείο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Να πούμε για άλλον που το όνομά που ήταν «συνθέτης» λόγω ικανότητας μαγειρέματος στις συνθέσεις;».

Πρόσθεσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, «έγινε μεγάλη σπέκουλα με τη δήλωση του προέδρου του ΣτΕ ότι πρέπει η Δικαιοσύνη να αφουγκράζεται την κοινωνία. Ξεχνούν όμως η Φ. Γεννηματά και ο Ευ. Βενιζέλος ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε πει για το ΣτΕ ότι «υπάρχει και λαός, να το ξέρει το ΣτΕ». Και στην Κοζάνη είχε πει «κανείς θεσμός, μόνο ο λαός». Ήταν τότε θεσμικές εκτροπές αυτές;».

naftemporiki.gr