Πολιτική
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 13:56

Νέο κέντρο υποδοχής αστέγων από το Δήμο Αθηναίων

Το νέο Κέντρο Υποδοχής και Σίτισης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων εγκαινίασε σήμερα η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Πρόκειται για ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Σοφοκλέους 70 που ανακαινίστηκε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε πρώτη φάση για την μεσημεριανή και βραδινή σίτιση των αστέγων της πόλης μας.

Ο Δήμος Αθηναίων εξασφάλισε ήδη την παραχώρηση χρήσης χώρου στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και την συνεργασία του φορέα στην υλοποίηση ενός προγράμματος το οποίο θα συνδυάζει: προσωρινή φιλοξενία, στεγασμένη σίτιση, χώρους ατομικής υγιεινής, εντευκτήριο, προνοιακές, νοσηλευτικές και ιατρικές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα θα συνδεθεί στενότερα με τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, τις νοσηλευτικές και ιατρικές υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενώ παράλληλα προσβλέπει στην αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και εθελοντών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την κοινωνία των πολιτών. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην ίδρυση Συλλόγου Φίλων Ιδρύματος Αστέγων που θα πλαισιώσει το πρόγραμμα και τις δράσεις του νεοσύστατου Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.