Η αίτηση ακύρωσης των φαρμακοποιών κατά των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες απελευθερώνεται το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η αίτηση ακύρωσης των φαρμακοποιών κατά των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες απελευθερώνεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, η υπερασπιστική γραμμή του υπουργείου Υγείας ήταν σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού κ. Ξανθού, καθώς σήμερα η κυβερνητική πλευρά στηρίχτηκε στο σκεπτικό ότι το φάρμακο είναι εμπορικό προϊόν και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Από τη δική τους πλευρά, οι νομικοί σύμβουλοι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Συλλόγων Αττικής και Θεσσαλονίκης έκαναν λόγο για αντισυνταγματικότητα των αποφάσεων, επιχειρηματολογώντας σύμφωνα με την εμπειρία που έχει μεταφερθεί από την PGEU και αφορά, όπως επισημαίνει ο ΠΦΣ, την αντιστροφή των «απελευθερώσεων» σε όσες χώρες έχουν εφαρμοσθεί.
Εξερχόμενος του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρόεδρος του πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, στηλίτευσε την υπερασπιστική γραμμή του υπουργείου, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι για πρώτη φορά από συστάσεως του υπουργείου υγείας το Φάρμακο χαρακτηρίζεται εμπορικό καταναλωτικό προϊόν και όχι κοινωνικό αγαθό.
«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και αναμένουμε την απόφασή της» πρόσθεσε.