Αντισυνταγματικές και παράνομες είναι σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αναγκαστικές παραιτήσεις των τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έγιναν τον περασμένο Μάιο.
Αντισυνταγματικές και παράνομες είναι σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι αναγκαστικές παραιτήσεις των τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έγιναν τον περασμένο Μάιο.
Τα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν καταγγείλει ότι παύθηκαν προκειμένου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης να διορίσει 500 γιατρούς και νοσηλευτές της δικής του επιλογής, παραβιάζοντας κάθε κανόνα συνταγματικότητας και νομιμότητας.
Οι κ.κ. Γιαννόπουλος, Γιαννάκης και Μπίτας υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις του κ. Πολάκη για την απομάκρυνσή τους, ελήφθησαν λόγω της άρνησης τους να υιοθετήσουν τις προσλήψεις των 500 επιλεγμένων γιατρών και νοσηλευτών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Ακόμη, ανέφεραν ότι ο κ. Πολάκης «εξ ολοκλήρου έδρασε εξωθεσμικά και παρανόμως, καθώς καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας, παρακάμπτοντας και εν τις πράγμασι υποκαθιστώντας την αρμόδια για την αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων γιατρών επιτροπή και το δ.σ. του Κέντρου».
Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (1877/2016, κ.λπ.) έκανε δεκτές τις τρεις αιτήσεις, κρίνοντας ότι οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προσκρούουν στις διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής πρέπει να κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του ο ελεγχόμενος.
Κύκλοι του υπουργείου Υγείας τόνιζαν ότι υπάρχει απόφαση να καθαρίσει μέχρι τέλους το «απόστημα» του ΚΕΕΛΠΝΟ και τόνιζαν ότι η πολιτική ηγεσία σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Όπως υπογράμμιζαν οι ίδιοι κύκλοι εάν οι τεχνικοί λόγοι που διέρρευσαν σε ΜΜΕ ως σκεπτικό της απόφασης ισχύουν, τότε το Υπουργείο θα κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να παραμείνει σταθερό στην απόφασή του.
naftemporiki.gr