Mag
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 11:32

Οι «ανθρώπινοι πύργοι» της Ταραγόνα

Μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στον 18ο αιώνα τηρήθηκε και φέτος στην Ταραγόνα της Καταλωνίας, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στον 18ο αιώνα τηρήθηκε και φέτος στην Ταραγόνα της Καταλωνίας, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να παρακολουθήσουν το ετήσιο φεστιβάλ των «ανθρώπινων πύργων».

Σχηματίζοντας πύργους διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, οι ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στο φετινό φεστιβάλ τίμησαν την Αγία Θέκλα. Νικήτρια για όγδοη συνεχή φορά αναδείχθηκε η ομάδα της πόλης Βιλαφράνκα, σύμφωνα με το Euronews.

Ο συντονισμός, η ισορροπία, το θάρρος και αρκετή εξάσκηση είναι μόνο μερικά από τα προαπαιτούμενα, για να συμμετάσχει κάποιος στο ετήσιο φεστιβάλ. Όσοι βέβαια δεν νιώθουν τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους, παρακολουθούν από μακριά τους μικρούς και μεγάλους ακροβάτες.

Η Ταραγόνα έχει μεγάλη παράδοση στη δημιουργία «ανθρώπινων πύργων», καθώς βρίσκεται κοντά πόλη του Βαλς, που αποτελεί «μητρόπολη» των «Castellers» (πύργων στα Καταλανικά). Για περισσότερα από 200 χρόνια οι ομάδες «Castellers» της πόλης συμμετέχουν στις δημόσιες γιορτές, ενώ κάθε δύο χρόνια συγκεντρώνονται στην πόλη ομάδες τόσο από την Καταλωνία όσο κι από άλλες περιοχές του κόσμου, συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό υψηλών απαιτήσεων.

Η Ταραγόνα είναι παραθαλάσσια πόλη της Καταλωνίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, με πληθυσμό περίπου 130 χιλιάδων κατοίκων. Λόγω της συγκέντρωσης σημαντικών αρχαίων μνημείων, η πόλη ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 2000.

naftemporiki.gr