Πολιτική
Τετάρτη, 04 Μαΐου 2005 18:02

Απάντηση Ρουσόπουλου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

«"Εμείς θέλουμε να μπει τάξη στην οικονομία", δήλωσε σήμερα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, αποδεχόμενος με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφερε την οικονομία σε αταξία. Έστω και αργά ο κ. Παπανδρέου κατάλαβε τη ζημιά που έκανε το κόμμα του στην ελληνική οικονομία. Κάτι είναι και αυτό!»

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, θέλουμε την ανάπτυξη, και την ευημερία, και την απασχόληση, αλλά δεν είναι ικανή αυτή η κυβέρνηση να τη φέρει.

Εμείς θέλουμε να μπει τάξη στην οικονομία, αλλά δεν είναι ικανή αυτή η κυβέρνηση να το κάνει.

Εμείς θέλουμε τη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς, δεν είναι ικανή αυτή η κυβέρνηση να το διασφαλίσει.Εμείς θέλουμε την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών ζητημάτων, και στο μέτρο του δυνατού με ευρύτερη συναίνεση, πρωτοβουλία, ρεαλισμό προς το συμφέρον της χώρας, δεν είναι ικανή αυτή η κυβέρνηση να τα προωθήσει.

Εμείς θέλουμε την κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη. Μέσα απ’ τον κοινωνικό διάλογο να αντιμετωπίσουμε μεγάλα θέματα, όπως είναι η παιδεία, το θέμα της υγείας, του ασφαλιστικού. Δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ, ικανή, δεν έχει την ευαισθησία για να μπορεί να αντιμετωπίσει μέσα απ’ το διάλογο αυτά τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα.

Εμείς θέλουμε την περιφερειακή ανάπτυξη, την απορρόφηση των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ, να διεκδικήσουμε μεγάλο ποσό στο Δ’ ΚΠΣ, αλλά δεν είναι ικανή η κυβέρνηση αυτά να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα και τη φτώχεια στην περιφέρεια.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα μετά από 14 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, είναι το φάσμα μιας νέας φτώχειας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, της ακρίβειας, της έλλειψης εμπιστοσύνης, πια, σε θεσμούς, στο κράτος, στην πολιτική, την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών στην Παιδεία, την υγεία και αλλού. Και το αίσθημα, ευρύτερα, της ανασφάλειας».