Πολιτική
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 15:48

Σφοδρή αντιπαράθεση Χρ. Σπίρτζη - Αδ. Γεωργιάδη για την Τράπεζα Αττικής

«Ο Γιάννης Στουρνάρας όταν ήταν υπουργός Οικονομικών πίεζε για να πουληθεί η Τράπεζα Αττικής σε ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί», κατήγγειλε ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Στον υπουργό απάντησε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και τον κατηγόρησε ότι δεν απάντησε με τιμιότητα και πως «ήταν για κλάματα αφού τον έπιασαν με την γίδα στην πλάτη».

«Ο Γιάννης Στουρνάρας όταν ήταν υπουργός Οικονομικών πίεζε για να πουληθεί η Τράπεζα Αττικής σε ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί», κατήγγειλε ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Χρ. Σπίρτζης είπε ότι τότε το ΤΕΕ, στο οποίο ήταν πρόεδρος, πήρε την πολιτική απόφαση να στηρίξει την τράπεζα.

Ακόμη ο Χρ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι το 2014 στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την απόφαση να συμμετέχει το Ταμείο των Μηχανικών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

Ανέφερε ενδεικτικά ο υπουργός τον τότε πρόεδρο του ΤΜΣΕΔΕ Μιχάλη Στυλιανάκη που είχε διοριστεί από τον τότε υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον νυν πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό που ήταν στο ΔΣ του Ταμείου, αλλά και μέλη του δ.σ. της Τράπεζας Αττικής όπως ο διευθυντής του γραφείου του Ευ. Βενιζέλου και η διευθύντρια του γραφείου του Χρ. Σταϊκούρα κ. Ζευγώλη, η οποία παραιτήθηκε και πήρε θέσεις στην Τράπεζα Αττικής.

Τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη ότι δεν απάντησε με τιμιότητα και πως «ήταν για κλάματα αφού τον έπιασαν με την γίδα στην πλάτη».

«Ο κ. Στασινός στο ΤΕΕ καταψήφισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής, όπως και ο κ. Σελιανάκης, αλλά ξέχασε ο κ. Σπίρτζης τον κ. Γαβρίλη, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και ήταν στον συνδυασμό του κ. Σπίρτζη. Και λέει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εκείνον, που ήταν πρόεδρος στο ΤΕΕ, και από τον πρόεδρο της Τράπεζας.

«Ενώ εσείς είπατε ότι δεν έδιναν τα έργα οι υπουργοί της Ν.Δ., εμάς μας κατηγορούσε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα δίναμε στους κολλητούς μας. Τώρα λέτε ότι τα έδιναν οι υπηρεσίες με διαφάνεια προκειμένου να μην κατηγορηθείτε ο ίδιος για τον Καλογρίτσα. Είστε αξιοθρήνητος. Καταστρέψατε το οικοδόμημα του κόμματός σας, για να σώσετε τον εαυτό σας», είπε προς τον κ. Σπίρτζη.

Ο κ. Γεωργιάδης του καταλόγισε επίσης ότι δεν απαντά για τα δάνεια του Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής.

«Τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Τράπεζα Αττικής εξυπηρετούνται ναι ή όχι; Ή γίνονται όλα αυτά για να μην πληρώσετε;», απάντησε ο Χρ. Σπίρτζης. Ακόμη είπε ότι «από το υπουργείο Υποδομών όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία του Καλογρίτσα δεν έχει πάρει ούτε ένα έργο. Έγινε διαγωνισμός για το Πάτρα – Πύργος, θα δούμε αν το Ελεγκτικό Συνέδριο θα τον κατοχυρώσει».

«Ο Καλογρίτσας έχει και στη ΝΔ επαφές. Ο συνεταίρος του στην GPO, ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι δεξί χέρι του Κυρ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr