Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν ξενοδοχοϋπάλληλοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων.
Του Μάκη Συνοδινού
Ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων οι οποίοι κατάφεραν να εισβάλουν στη στοά που οδηγεί στην κεντρική είσοδο, με αποτέλεσμα να έρθουν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ που επιχείρησαν να τους απωθήσουν με τις ασπίδες τους. Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν και ξήλωσαν από την κεντρική είσοδο κάποια από τα γράμματα της πινακίδας που γράφει «Υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης» με τις συμπλοκές να συνεχίζουν χωρίς οι αστυνομικές να προβαίνουν σε χρήση χημικών.
Με τα ρολά του υπουργείου κατεβασμένα και τις αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δήλωαν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν συναντηθούν με τον Γιώργο Κατρούγκαλο ή τον Τάσο Πετρόπουλο αρνούμενοι να συναντήσουν τον γ.γ. του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος τους ενημέρωσε ότι θα τους δεχτεί.
Τελικά, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν αποχώρησαν και έκαναν πορεία προς τη Βουλή, έξω από την οποία παρέμειναν για λίγη ώρα. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Νίκος Παπαγεωργίου κατήγγειλε ότι το υπουργείο Εργασίας καταργεί το εφάπαξ των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, «ένα εφάπαξ που είναι πλεονοσματικό δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ από το κράτος».
Ακόμη ανέφερε ότι αρπάζονται ξανά τα αποθεματικά του ταμείους τους και θίγονται τα συμφέροντά τους χωρίς καμία δικαιολογία.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται και για το επίδομα ασθενείας που πρέπει να εισπράττουν μέσα σε 15 ημέρες και η καταβολή του καθυστερεί, όπως λένε, μέχρι εννέα μήνες.