Κόσμος
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 14:10

Γαλλία: Σαρκοζί, Ζιπέ και άλλοι πέντε υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα της Κεντροδεξιάς

Επτά θα είναι τελικώς οι υποψήφιοι για το χρίσμα της Κεντροδεξιάς στη Γαλλία εν όψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα τον Απρίλιο - Μάιο του 2017.

Επτά θα είναι τελικώς οι υποψήφιοι για το χρίσμα της Κεντροδεξιάς στη Γαλλία εν όψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα τον Απρίλιο - Μάιο του 2017.

Μεταξύ αυτών θα βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αλέν Ζιπέ, που είναι και οι δύο επικρατέστεροι.

Ο κ. Σαρκοζί ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της Κεντροδεξιάς, «Οι Ρεπουμπλικανοί», ωστόσο εγκατέλειψε προσωρινά την προεδρία για να διεκδικήσει το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου.

Ο Φρανσουά Φιγιόν, άλλος ένας πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας - και μάλιστα επί προεδρίας Σαρκοζί - θα είναι επίσης υποψήφιος, ενώ το χρίσμα διεκδικούν επίσης η Ναταλί Κοσιουσκό - Μοριζέ, ο πρώην επικεφαλής της Κεντροδεξιάς Ζαν - Φρανσουά Κοπέ, καθώς και ο ηγέτης του Χριστιανικού Δημοκρατικού Κόμματος Ζαν-Φρεντερίκ Πουασόν.

Οι δύο γύροι ψηφοφορίας για την ανάδειξη του προεδρικού υποψηφίου της συντηρητικής παράταξης θα διεξαχθούν στις 20 και στις 27 Νοεμβρίου.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις, ο κεντροδεξιός προεδρικός υποψήφιος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς η Κεντροαριστερά καταρρέει και η Ακροδεξιά, υπό την Μαρίν Λεπέν, δεν έχει ελπίδες νίκης στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών, αφού θα συσπειρώσει τους πάντες εναντίον της.

naftemporiki.gr