Πολιτική
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 14:05

Υφυπ. ΠΕΧΩΔΕ: Οι δηλώσεις Ρεγκούζα παρερμηνεύθηκαν

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του υφυπουργού Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζα, στο θέμα των ημιυπαίθριων χώρων έκανε λόγο ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Στ. Καλογιάννης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Γείτονα, «σχετικώς με τα προβλήματα στη διαδικασία υποβολής του εντύπου Ε9 στις εφορίες για τους κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους κλπ».

«Υπάρχουν συγκεκριμένες πολεοδομικές ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους χώρους, τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες τηρούν απαρέγκλητα», τόνισε ο κ. Καλογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ξεκαθαρίζει εντελώς τα πράγματα σε σχέση με τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/09/1041291.htm .

Όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης «σε περίπτωση μετατροπής των ημιυπαίθριων χώρων σε κλειστούς χώρους, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών, και συγκεκριμένα το άρθρο 22, παράγραφος 3, του νόμου 1577/85 όπως έχει τροποποιηθεί, με το οποίο ορίζεται ότι κάθε κατασκευή καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής αδείας και κατά παράβαση των ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων είναι αυθαίρετη και υπάγεται σε σχετικές διατάξεις για τα αυθαίρετα του νόμου 1337/83».

Ανταπαντώντας, ο κ. Γείτονας παρατήρησε: «Δεν είναι τρελός όλος ο κόσμος. Ήταν κουτοπόνηρες δηλώσεις (οι δηλώσεις Ρεγκούζα) και έκρυβαν υστεροβουλία». «Προφανώς αποκηρύσσετε τις δηλώσεις Ρεγκούζα, διότι ήταν ουσιαστικά προαγωγή σε αυθαιρεσία», πρόσθεσε ο κ. Γείτονας εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν «ένα νέο κύμα αυθαιρέτων κατασκευών για να προλάβουν να έχουν αξίωση νομιμοποίησης».

Πηγή ΑΠΕ