Πολιτική
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 16:32

Έβερτ: Ηθικά απαράδεκτη η δήλωση Αθανασάκη για την υπόθεση της ΔΕΚΑ

Ηθικά απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Μιλτιάδης Έβερτ τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Αθανασάκη, σχετικά με την έκδοση βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπεται το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΚΑ ΑΕ για να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για τις παρεμβάσεις του την προεκλογική περίοδο των εκλογών της 9/4/2000 http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/12/1041882.htm .

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Έβερτ, η δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ φανερώνει την έλλειψη σεβασμού προς το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.

Ο κ. Αθανασάκης είχε δηλώσεις ότι «οι πράξεις της ΔΕΚΑ Α.Ε. για τις οποίες κατηγορούνται σήμερα τα στελέχη της διοίκησής της, δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τις δυσμενείς χρηματιστηριακές εξελίξεις της περιόδου 1999 - 2000. Πρόκειται για αγορές και μεταβιβάσεις μετοχών μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων, ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την αμιγώς κρατική εταιρεία ΔΕΚΑ Α.Ε., στο πλαίσιο συνταγματικά επιτρεπτών και νόμιμων πολιτικών αποφάσεων. Από τις μεταβιβάσεις αυτές καμία ζημία του δημοσίου δεν υπάρχει. Και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αποδοθεί σε ακέραια και έντιμα διοικητικά στελέχη. Αντίστοιχες, άλλωστε, διαδικασίες μεταβιβάσεων, συνεχίζονται πέρα από το 2000 έως και σήμερα, χωρίς να έχει τεθεί θέμα νομιμότητάς τους».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «η διαδικασία για τη ΔΕΚΑ Α.Ε. ξεκίνησε από καθαρά πολιτική αφετηρία με τη μήνυση του κ. Έβερτ, ο οποίος παραμένει μοναδικός μηνυτής και μοναδικός, ουσιαστικά, μάρτυρας κατηγορίας, και μάλιστα, στο μεταξύ, έχει προαναγγείλει πολλές φορές και την τελική δικαστική απόφαση».