Κοινωνία
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 12:48

«Της είχε αδυναμία, ήταν χαζομπαμπάς», ισχυρίστηκε η γιαγιά της Άννυ

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της μικρής Άννυ. Η μητέρα του κατηγορούμενου και γιαγιά του παιδιού δήλωσε ότι ήταν «χαζομπαμπάς» και την είχε σαν πριγκίπισσα. Φίλος του δεύτερου κατηγορούμενου υποστήριξε ότι έκαναν ηρωίνη μπροστά στο παιδί. 

Στην αδυναμία που είχε ο κατηγορούμενος στην κόρη του Άννυ, αναφέρθηκε η μητέρα του και γιαγιά της 4χρονης κατά την κατάθεσή της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Όπως είπε η μάρτυρας, ο γιος της, με τον οποίο δεν είχε στενές σχέσεις, ήταν «χαζομπαμπάς» και την είχε την Άννυ σαν πριγκίπισσα.

Η γιαγιά της 4χρονης παραδέχτηκε πως όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της μητέρας της μικρής, της είχε προτείνει να κάνει έκτρωση καθώς θεωρούσε πως δεν ήταν σε θέση να φροντίσουν το παιδί και λόγω της εμπλοκής τους με τα ναρκωτικά.

 «Όταν κατάλαβα ότι κάνει ναρκωτικά ήταν μεγάλος. Ήταν πια με τη γυναίκα του. Δεν ξέρω τι χρήση έκανε. Έφυγε από τα 20 από το σπίτι (...) Ο γιος μου την αγάπησε. Εγώ είχα πει πράγματα για το παιδί... ότι μπορεί να μην είναι δικό του και τσακωθήκαμε. Έδωσα σαν γονιός τη συμβουλή ότι δεν είναι έτοιμοι για παιδί. Δεν είχαν χρήματα, ούτε και εγώ. Μετά ο γιος μου ήθελε να αναγνωρίσει το παιδί αλλά δεν ήθελε η μητέρα του παιδιού γιατί έπαιρνε κάποιο επίδομα», είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Οι σχέσεις του γιου σας με την Άννυ ποιες ήταν;

Μάρτυρας: Ήταν το καμάρι του, είχαν πολύ καλές σχέσεις, την αγαπούσε.

Πρόεδρος: Δεν είχε πέσει στην αντίληψη σας ότι βιαιοπραγούσε;

Μάρτυρας: Ούτε ο γιος μου, ούτε η μητέρα της μικρής. Παίζανε μαζί στο κουμπιούτερ. Ο γιος μου ήταν και πιο αυστηρός με το φαγητό της, δεν ήθελε να τρώει απ' έξω...

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει ποτέ την εγγονή σας να εκφράζει φόβο όταν έμενε με τους γονείς της;

Μάρτυρας: Όχι, ήταν πολύ χαρούμενη. 

Αναφερόμενη στις μέρες που η μικρή Άννυ είχε χαθεί, προτού αποκαλυφθεί η δολοφονία, η μάρτυρας υποστήριξε πως ο γιος της, της είπε πως το παιδί χάθηκε.

«Όταν τον ρώτησα πού είναι η Αννυ, ο γιος μου, μου είπε ότι κοιμόταν και άνοιξε την πόρτα κι έφυγε. Όταν τον είδα στην αστυνομία ήταν σαν χαμένος, έτρεμε. Από τα ναρκωτικά ήταν...», είπε η μητέρα του κατηγορουμένου.

Πρόεδρος: Γιατί πήραν το παιδί από τη Βουλγαρία όπου έμενε με τους παππούδες της;

Μάρτυρας: Για μια καλύτερη ζωή...Ήθελαν να είναι μαζί με το παιδί, μεγάλωνε και ήθελαν να το έχουν κοντά τους (...) Η Άννυ αγαπούσε τον μπαμπά της της. Ήταν πολύ έξυπνη έπαιζε με το τάμπλετ και το κομπιούτερ...

Φίλος κατηγορούμενου: Πίναμε ηρωίνη μπροστά στην Άννυ

Φίλος του 2ου κατηγορουμένου υποστήριξε κατά την κατάθεσή του ότι έκαναν χρήση ηρωίνης μπροστά στα μάτια της 4χρονης Άννυ. Ο νεαρός μάρτυρας κατέθεσε πώς γνωρίστηκε με τους δυο κατηγορούμενους στο Πεδίον του Άρεως, τον Απρίλιο του 2015, όταν πήγαν να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

«Ο πατέρας του παιδιού ήταν χρήστης αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την πράξη που έκανε», είπε ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ότι ο 2ος κατηγορούμενος τον είχε καλέσει στο σπίτι του πατέρα του παιδιού, όπου διέμενε εκείνη την περίοδο, για να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Πρόεδρος: Ήταν και το κοριτσάκι στο σπίτι;

Μάρτυρας: Ναι

Πρόεδρος: Σας έβλεπε να κάνετε χρήση;

Μάρτυρας: Ναι το έβλεπε (...)

Πρόεδρος: θα μπορούσε να είχε πρόσβαση το παιδί στα ναρκωτικά;

Μάρτυρας: Τα ναρκωτικά ήταν απλωμένα στο τραπέζι, θα μπορούσε να είχε  πρόσβαση το παιδί ...

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως η μικρή γκρίνιαζε και ζητούσε να πάει στη γιαγιά της στη Βουλγαρία «και ο πατέρας της αγρίεψε και της φώναξε’».

Κατά την κατάθεσή του, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο 2ος κατηγορούμενος, του είχε εξομολογηθεί πως ο πατέρας του παιδιού για να τιμωρήσει την μικρή την έκανε μπάνιο με κρύο νερό και τη χτυπούσε και πως αποφάσισε να φύγει από το σπίτι γιατί «δεν άντεχε να βλέπει τη βία του πατέρα απέναντι στην Άννυ».

naftemporiki.gr