Η πατρίδα μας χρειάζεται σταθερότητα ... δεν θα του κάνουμε το χατήρι του κ. Μητσοτάκη, απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Κάμμενος ερωτηθείς για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Δεν θα του κάνουμε το χατήρι του κ. Μητσοτάκη, γιατί, αν και με συγκινεί ιδιαίτερα η φράση του Κώστα Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, η πατρίδα μας χρειάζεται σταθερότητα ... απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Κάμμενος ερωτηθείς για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
«Και το 2019 αντέχουμε και το 2023» ανέφερε χαρακτηριστικά, στο ερώτημα αν αντέχει η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Για τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι «άριστη», «έντιμη», ότι έχουν διαφορές, αλλά υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών και ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, επιλύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.
Παράλληλα, διαβεβαιώσε ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς πάνε πάρα πολύ καλά.
Ερωτηθείς για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την απαίτηση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου να μη γίνουν δεκτά προσφυγόπουλα, ο κ. Καμμένος τόνισε πως είναι απολύτως καταδικαστέο να πει ο οποιοσδήποτε ότι τα παιδάκια αυτά είναι μολυσμένα.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός ο οποίος μπορεί να πει ότι αυτά τα παιδάκια είναι μολυσμένα και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα δικά μας. Είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο από όλους μας. Εάν έγιναν τέτοιες δηλώσεις είναι θλιβερές και πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει γονιός ο οποίος έκανε τέτοιες δηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή «οι πολίτες, οι Έλληνες, στο σύνολό τους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, δείξαμε ένα πολύ ανθρώπινο πρόσωπο κι αυτό το εισπράττουμε. Σε μια δύσκολη στιγμή αυτός ο λαός τους αγκάλιασε τους πρόσφυγες» πρόσθεσε και σημείωσε πως «αυτή η χώρα έχει μνήμες», υπενθυμίζοντας τους Έλληνες που έφυγαν από τη Σμύρνη το 1922 και τα πρώτα καράβια που τους φιλοξένησαν ήταν από τη Συρία.