Αθλητικά
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 08:53

Μπαρτσελόνα: Κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών χαρακτήρισε τον Μέσι ο Ενρίκε

Κορυφαίο παίκτη στον κόσμο χαρακτήρισε ο Λουίς Ενρίκε τον Λιονέλ Μέσι.

Κορυφαίο παίκτη στον κόσμο χαρακτήρισε ο Λουίς Ενρίκε τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός σταρ μπήκε... φουριόζος στο Champions League και με το χατ τρικ που σημείωσε στο επιβλητικό 7-0 της Μπαρτσελόνα επί της Σέλτικ απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι όταν έχει... κέφια η ομάδα του είναι ικανή για μεγάλα πράγματα.

Στην πιο ευρεία νίκη των Καταλανών στη διοργάνωση ο «Λιο» έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει 6 χατ-τρικ, φτάνοντας τα σαράντα στην καριέρα του με το σύλλογο και την εθνική Αργεντινής. Τα λόγια είναι περιτττά για την κλάση του, ωστόσο, ο προπονητής του, Λουίς Ενρίκε, δεν παρέλειψε να τον εκθειάσει γι΄ άλλη μια φορά.

«Παίζει με απόλυτη ελευθερία και μπορεί να αλλάξει τη θέση του όπως θέλει και όποτε θέλει. Είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο σε κάθε θέση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ισπανός προπονητής μετά το εμφατικό 7-0 επί των Σκωτσέζων και πρόσθεσε: «Είτε αγωνιστεί σα σέντερ φορ, είτε στη μεσαία γραμμή σαν επιτελικός ή, πιο πίσω, αυτός είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Μπορεί να πασάρει τέλεια από 40 μέτρα και να στείλει τη μπάλα όπου θέλει. Παίζει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και θα ήταν πολύ ανόητο αν επιβληθούν όρια για αυτόν».

Κατέληξε λέγοντας: «Για μένα, αυτός είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, τόσο για τον αριθμό των γκολ που έχει σημειώσει, όσο και για το ποδοσφαιρικό του όραμα».