Πολιτική
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με ισχυρούς βορείους ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στην Ηπειρο θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά βόρειοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις το πρωΐ. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις το πρωΐ στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες όμως το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, τα ανατολικά βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο, τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.