Για αδικαιολόγητη ολιγωρία αρκετών πανεπιστημίων και ΤΕΙ κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την καθυστέρηση προκήρυξης θέσεων μελών ΔΕΠ. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «είναι απορίας άξιον, πρυτάνεις και πρόεδροι των ΑΕΙ -που κατά τα άλλα κόπτονται για την ακαδημαϊκότητα και τη λειτουργία των Ιδρυμάτων- να καθυστερούν τόσο πολύ την προκήρυξη των θέσεων».
Για αδικαιολόγητη ολιγωρία αρκετών πανεπιστημίων και ΤΕΙ κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την καθυστέρηση προκήρυξης θέσεων μελών ΔΕΠ.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχουν εξασφαλιστεί 500 θέσεις νέων μελών ΔΕΠ, αλλά ως τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν προκηρυχθεί στα ιδρύματα μόνο 197 από αυτές. Συγκεκριμένα, από τις 364 θέσεις που έχουν κατανεμηθεί στα 22 Πανεπιστήμια και τις 136 θέσεις στα 13 ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ, βρίσκονται προς δημοσίευση 158 προκηρύξεις για 8 Πανεπιστήμια και 39 προκηρύξεις για 4 ΤΕΙ, αντίστοιχα.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται «η αδικαιολόγητη -πλέον- ολιγωρία αρκετών Ιδρυμάτων να ολοκληρώσουν τις εσωτερικές διαδικασίες και να αποστείλουν τα έγγραφα για τις σχετικές προκηρύξεις».
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «είναι απορίας άξιον, πρυτάνεις και πρόεδροι των ΑΕΙ -που κατά τα άλλα κόπτονται για την ακαδημαϊκότητα και τη λειτουργία των Ιδρυμάτων- να καθυστερούν τόσο πολύ την προκήρυξη των θέσεων».
Το ΥΠΠΕΘ διαμηνύει ότι «δεν θα ανεχτεί αντιπολίτευση στην πλάτη των νέων επιστημόνων και της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΑΕΙ» και προειδοποιεί ότι τα Ιδρύματα που δεν προωθούν την πολιτική ανανέωσης του διδακτικού τους προσωπικού και δεν προκηρύσσουν τις εξασφαλισμένες θέσεις, θα εξαιρεθούν από την επόμενη διαδικασία.
«Οι Σύνοδοι των πρυτάνεων και των προέδρων των ΑΕΙ οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», καταλήγει.