Αθλητικά
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 21:12

Μπάσκετ: Στις 15 Οκτωβρίου το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων»

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σχεδόν σε ετήσια βάση όσον αφορά στο ελληνικό μπάσκετ και τις κλασικές μονομαχίες Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σχεδόν σε ετήσια βάση όσον αφορά στο ελληνικό μπάσκετ και τις κλασικές μονομαχίες Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι του ελληνικού αθλητισμού θα τεθούν αντιμέτωποι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, όπως προέκυψε στην αποψινή κλήρωση της Α1 Ανδρών.

Η διαφορά είναι ότι φέτος το πρώτο clasico δεν θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ αλλά στο ΣΕΦ, καθώς γηπεδούχοι στις 15 Οκτωβρίου θα είναι οι «ερυθρόλευκοι».

Η ρεβάνς στο δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου θα δοθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 28 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής (8/10/2016): Λαύριο-Κύμη, Απόλλων Πατρών-ΑΕΚ, Άρης-Τρίκαλα, Κολοσσός Ρόδου-Ρέθυμνο, Ομάδα Α (ο αντικαταστάτης της Κηφισιάς)-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πατρών, Κόροιβος Αμαλιάδας-Ολυμπιακός.

«Η κυβέρνηση δε ζητά τίποτα παραπάνω από την αθλητική οικογένεια, παρά από την τήρηση της νομιμότητας, να υπάρχουν καθαρά και διάφανα πρωταθλήματα, την τήρηση της ισονομίας και την πάταξη της βίας. Σε αυτό το κομμάτι, μεταφέρω την ικανοποίηση του πρωθυπουργού, ότι το μπάσκετ ξεχωρίζει. Φέτος θα λειτουργήσει η κάρτα φιλάθλου, είναι καινοτομία ελληνική, που ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Αυτό θα βοηθήσει την πάταξη της βίας», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Μιχάλης Μελής υπογράμμισε: «Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός είναι ενισχυμένοι, όπως και η ΑΕΚ, ο Αρης και ο ΠΑΟΚ. Επιπλέον, η περιφέρεια παραμείνει σημείο αναφοράς, με νέες υγιείς δυνάμεις. Ολοι εμείς στο ΕΣΑΚΕ επιθυμούμε ένα πρωτάθλημα υγιές, ανταγωνιστικό, χωρίς βία. Με τη νέα γενιά να βάζει τη δική της σφραγίδα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το πετύχουμε».