Πολιτική
Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 20:42

ΠΑΣΟΚ: Στο επίκεντρο της συνεδρίασης των Συντονιστών τα δημόσια έργα

Το βασικό θέμα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ήταν τα δημόσια έργα, για τα οποία ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι υπάρχει κατάρρευση του συστήματος, μεγάλες καθυστερήσεις και πάγωμα στην αγορά. Η πολιτική Σουφλιά , πρόσθεσε, εκφράζει ανικανότητα, εμμονές , εμπάθεια και έλλειψη σχεδιασμού.

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η πολιτική αυτή ήλθε ως αποτέλεσμα της διαπλοκολογίας και χαρακτήρισε ανήθικη την πρακτική της κυβέρνησης να υπολογίζει σε δύο χρόνια εκκρεμότητας στο ζήτημα του «βασικού μετόχου» ώστε να μοιράζει το παιχνίδι κατά το δοκούν.

Ο κ. Παπανδρέου αν και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της αξιολόγησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, χαρακτήρισε επιπόλαιο τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην χθεσινή έκθεση του ΚΕΠΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/16/1043298.htm για την ανταγωνιστικότητα, την οποία περιέγραψε ως μονόπλευρη. Πιο σκληρός στο θέμα αυτό ήταν ο συντονιστής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος μετά τη συνεδρίαση αποκάλεσε την κυβέρνηση "κρυπτόμενο τρομοκράτη" και "Μουλά Ομάρ", ο οποίος απο μια σπηλιά τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία.